Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

попаднах на една акустична китарка дето собственика и искаше най-безмилостно да я прати на боклука или да я ползва за варенето на лютеницата и я взех. Опитвам се да я докарам в някакъв вид. Та въпроса ми е знае ли някой как да си направя грифа, например точки или някакви рисунки върху прагчетата, дето трябва, ама така че да не паднат на втората седмица. Имам идея да го намажа с безцветен лак върху "произведенията на изкуството", и после с шкурка 600 да го поизтъркам за да не е гладък и да не лепнат пръстите. А вие как мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tия неща не се правят така ;)

 

Първо си намираш дизайнер (ако искаш по-екстравагантни инлей-и от точките) той ти ги прави всичките на фотошоп примерно отиваш изрязват ти ги от матриала който ще слагаш (седеф примерно) после носиш грифа с размерите на гнездата на някой умел дърводелец, който със фреза ти изрязва супер точно гнездата на инлеите и после ги лепиш така че да паснат... Тук презиността е супер важна! Накрая имаш гриф с по-екстравагантни инлеи от точките и определено по-интересен вид. Ако тръгнеш да ги лепиш нещата отгоре просто знай че след 2 месеца ще се изтърка лака и ще стане абсолютната цигания... Е зависи колко свириш... Ако ти виси само на стената може и с водни боички да си я обрисуваш :P

 

Ае успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Зависи дали китарата става за нещо.Ако е хубава - ок. Но ако е някоя злезвучаща трошка, то въпросните операции са напълно безсмислени, и може би е било по-добре наистина приятелят ти да я използва по предназначение.

 

Дай най-добре снимки.

 

Иначе за точки можеш да си намериш кръгли пластмасови пръчки, да кажем 6мм диаметър, и с 6мм бургия(от тези с център) за пробиеш дупки, дълбоки 2-2.5мм в грифа, и да залепиш парченца от пръчката вътре. После изравняваш със шкурка, и вече имаш точки по грифа.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак фигурки и седеф за тази Кремона... не че е лошо, но е загуба на готин материал.

Освен това, няма кой да ти изреже седефа - него лазер не го реже <_< Изрязването му става с едни лъкчета, ама е пипкава работа и със сигурност ще осереш нещо.

Ако е само за точки, вземи некфи седефени копчета и ползвай тях.

 

А иначе - както каза Евтим.

Пластмасата е евтина и в големи количества. Гледай да е твърда, а не от онези найлоновите, мазните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията. И аз не знам още какво да направя, но със сигурност те ми помагат да се ориентирам. Може и да послушам съвета да я върна за да я ползват по предназначение, ама нямам представа как звучи, защото когато я взех приличаше на парче дърво с формата на китара :dance: . Просто ми е интересно да се занимавам, жалкото е че отиват средства които и без това не са ми в излишък.

Още веднъж благодаря!!! :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.