Manolev Публикувано Юли 8, 2006 Share Публикувано Юли 8, 2006 Здравейте колеги-басисти! Пуснах тази тема(надявам се да не се повтаря), защото имам страшен мерак да се науча да свиря на бас китара! Само малко вмъкване - от още по-малък винаги съм се кефил най-много на бас китарата, поради ред причини, които е безмислено да споменавам! Но за съжаление преди 7-8 месеца се срешнах с "неподходящите" хора и реших да стана соло-китарист! Разбира се, за толкова малко стаж не съм станал никакъв китарист, но на ден като си цикля по 3-4 часа работата ще стане до няколко години! Макар че като първи инструмент ще ми соло китарата(най-много ще наблегна на нея) искам да се науча да свиря на бас китара! Напоследък доста мислих и реших, че до месец-два ще си купя чисто нова бас китара! Надявам се да не ми избяга мерака, защото аз съм човек на моментните настроения, но захвана ли се с нещо сериозно, спирачки няма! Спрях се на Stagg BC300 A! Без да разбирам особено от бас китари, първото нещо което забелязах в него беше, че е с активна електроника(не толкова голямо предимство, но все пак!), а второто цената - 450 лв.! Супер цена за чисто нова бас китара с активна електроника! Харесва ми и на визия! Пробвах я - пробвал съм малко бас китари, но тая най-много ми хареса! Изсвирих няколко елемента от соло китарата и ми хареса! Малко са ми широкички позициите и са ми дебели струните, ама ще се свикне! Мисля че е кофти свиренето с пръсти при бас китарата, което адски ме дразни! Как ще го усвоя и аз не знам, но знам че всичко иска време! Ето я и самата китара: pickups: 2x jb active - controls: 1x volume + 1x blend pu mix + 1x active eq (b/m/t) - body: solid alder wood - neck: hard maple / 867mm/ 34 1/8 in. - fingerboard: rosewood / 24 fret - bridge: "jb" classic - machine heads: diecast, black - colour: black Моля ви за мнения и препоръки! Мерси предварително! И да се молим да ми стигнат финансите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badhabittt Отговорено Юли 8, 2006 Share Отговорено Юли 8, 2006 ми относно стагг като за нащчинаещ е добра фирмата относно активната електроника е МНОГО ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО, но на стаг електрониката им куца много в краката ми има един стаг дето ако му пипнеш потенциометрите уммираш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Manolev Отговорено Юли 9, 2006 Автор Share Отговорено Юли 9, 2006 Пичове, напишете по някой кометар или препоръка, за да знам какво да правя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PoSSeSSeD Отговорено Юли 9, 2006 Share Отговорено Юли 9, 2006 МИ аз свиря на същата китара, но е модела без активната електроника. Ако не държиш толкова много на нея, по добре вземай този без. Нов е за 350лв. Инааче китарата е много доволна. Става и за рок и за Джаз, каквото сърце ти иска. Според мен ако сега почваш да се учиш без активната електроника ще ти дойде по-лесно. Иначе китарата за начинаещ си е доста добра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Юли 9, 2006 Share Отговорено Юли 9, 2006 Не знам дали без активна електроника е по-лесно, но аз също бих предпочел пасивен инструмент. В този ценови клас електрониката не е първа прелест, така че това биха били грешно похарчени пари. Почти съм сигурен, че пасивният модел в читав усилвател ще прозвучи по-добре от активния Manolev, разходи се по магазините и пипни различни инструменти - "Стаг"-а, който си харесал, скъпи, по-скъпи, евтини, по-евтини, маркови, куча марка и т.н. Прецени дали "Стаг"-а ти харесва достатъчно, дали на първо време няма да ти е достатъчен някой по-евтин вариант или пък обратно - по-добре да дадеш някой лев в повече и да вземеш бас, който наистина ти харесва. Ако се притесняваш, че не можеш да прецениш вземи със себе си някой приятел, който е по-наясно с тези неща и който може да ти даде съвет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rpksn Отговорено Юли 9, 2006 Share Отговорено Юли 9, 2006 Честно казано на колкото и Stag-ве да съм свирил,не съм одтанал доволен.По-добре за същите пари си вземи Скуеър,може да е по слаб модел,но е много по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Юли 10, 2006 Share Отговорено Юли 10, 2006 @Manolev Човеко, послушай съвета за една лека магазинна разходка, преди да си купиш каквото и да било... Разгледай много подробно какво ти е изгодно, но най-вече удобно за свирене. На мен стария ми бас, който е Стаг ми е удобен, след като го сетъпнах... Но това сравнение за Стаг и Скуайър. не знам... И за Скуайър не съм чул много прекрасни слова, що се отнася до ниския им ценови клас... ами както се казва - въпрос на вкус е това На мен ми допадна звука на Т15 или Т14 на Уошбърн, зависи на колко струни ти се свири ... Това, ако питаш мен ще е доста по-добра инвестиция, но това си е мой съвет Поразходи се... попитай, послушай, ПОСВИРИ... Така се прави. Ако ти трябват адреси на магазини, казвай, ще ти ги даваме Поздрави, Виктор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Юли 10, 2006 Share Отговорено Юли 10, 2006 Честно казано на колкото и Stag-ве да съм свирил,не съм одтанал доволен.По-добре за същите пари си вземи Скуеър,може да е по слаб модел,но е много по-добре. Ама ти си уникален е....."може да е по слаб модел,но е много по-добре"...хаха....аее тия Скуаери..кво толкова им харесвате на тия индонезииски боклуци..кво да си говорим за китари правени от талашит.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Manolev Отговорено Юли 10, 2006 Автор Share Отговорено Юли 10, 2006 Виште сега, пичове, на мен проблема не ми е търсенето, но аз разбирам от китари, а не от басове! А какво мислите за вярянт 450 лв, но нещо на старо или е рискован ход?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Юли 10, 2006 Share Отговорено Юли 10, 2006 Еми нож с 2 остриета е...аз лично не бих ти го прпеоръчал...най-добре е новото... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Юли 10, 2006 Share Отговорено Юли 10, 2006 (Редактирано) Ами за тези пари може да се вземе Уошбърнче, което няма да е никак зле Т14 или Т15, ако държиш на 5 струнен бас Тествах Т15(5 струнния модел на Таурус серията) и мога да кажа само, че звука не е ама никак лош. Цената му е някъде в този ценови диапазон Даже май ще имаш и да черпиш след това Китарката не е никак зле, даже излглежда много приятно, 24 позиции, просто е супер. Единственото, което малко ме подразни беше дебелината на тялото, но това е малко страничен фактор Но тези китарки са новички и са добра инвестиция, поне според мен! Успех, Виктор Редактирано Юли 10, 2006 от IgniteAll Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
santtu Отговорено Юли 31, 2006 Share Отговорено Юли 31, 2006 (Редактирано) Също ме интересува този стаг но със пасивна елехтроника, кои ги продава в София? Динакорд? Ами, уощбърн-ите, кои ги продават и колко ще струва Т-14 и Т-15? Начинаещ съм и търся нещо ново до 350-400 лв...Фендерите съм гледал...но прецисион-а с само един хъмбъкер не ми харесваше много...По принцип ще свиря, готик е прогресив метъл. Редактирано Юли 31, 2006 от santtu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
santtu Отговорено Юли 31, 2006 Share Отговорено Юли 31, 2006 И този Фактор-и, какви са? Български? Китайски? Съм четал че са евтини но не толкова добре...Много ли са по евтини от Стаг-а или Уошбърна, и струват ли си? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Юли 31, 2006 Share Отговорено Юли 31, 2006 спред мен за теб най идеалния вариант измежду трите е уо6бърна за6тото е със най прили4ен звук в сравнение с другите два...специално за музиката за която иска6 да го използва6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Август 11, 2006 Share Отговорено Август 11, 2006 Ами Стаг има на едно местенце, където може и по каталог да си го поръчаш. Пиши ми на лично съобщение, за да не товарим темата с излишни обяснения за магазини Иначе, ако си от София, имаш много голям избор от магазини... Ако се интересуваш питай, ще ти кажем каквото знаем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts