Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос


Recommended Posts

значи въпроса ми е:как се използва водната шкурка и къде и за колко $$$ могже да се запълни дупка от адаптер???

Благодаря предварително...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

о_О Водната шкурка се ползва като я намокриш и жулиш здраво, а да запълниш дупка от адаптер за къв чеп ти е не ми е ясно, но се сещам за 2 варианта:

  • Запълваш с кит за дърво и всичко става мазало
  • Взимаш точни размери правиш си "тапа" със същия профил и просто я слагаш на метални подпори след което замазваш с кит, изглаждаш и марш за боядисване...

Подозирам обаче че може да й се скапе звука на китарата... Въпреки че Малкълм Йънг свири с Греч, на който два от адаптерите са извадени ;) Сигурно нещо играе роля в резонанса ли нз липсата на тия два адаптера, но научните заключения ще ги оставя за по-начетените и разбиращи от мен ;) На мен ми дай тесла и дърво да дялам :)

 

Ае успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, звука на китарата няма да се скапе от запълване на дупка. Наистина трябва да си направиш тапа от дърво, и да я залепиш в дипката с здраво лепило за дърво(за целта е необходимо първо да изчистиш боята в дупката, за да хване лепилото). Евентуални дупчици запълваш с кит за дърво, или най-донре кит за автомобили.

 

Колкото до водната шкурка - тя е за изглаждане на фини неща, и няма приложение при такава груба работа. Като запълниш дупката, отгоре се подравнява, за да стане гладка повърхност, с шкурка около 220-300.

 

Водната шкурка се нарича така, защото подложката и е направена така, че да не се размива от вода. Обикновено водната шкурка е фина, от 600 нагоре, и се използва за фини неща като междинно изглаждане на боята при боядисване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.