like.no.other Отговорено Юли 7, 2006 Автор Отговорено Юли 7, 2006 искам по пънкарски саунд като Crowfish Green day макар че и класики на пърпъл ,кис гънс също ми се щат Цитирай
LOE Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 Да, наистина, но джаксън от над 1200 лв.Тези евтините нямат много общо с джаксън звука, който слушаме в разни групи. Иначе Шоумастер не ми е попадал вкъщи, та не мога със сигурност да кажа коя ме кефи повече. Относно джаксъна имам предразсъдъци, защото са ми попадали 3 до сега, и всичките при рифове звучаха по-зле от пълдина ми! Той вярно на тоя пълдин съм му правил специални адаптери, и има 100 кила тунинг, но се води нисък клас китара, налепена е от 100 фурнира, не е от цяло дърво, а джаксъна да звучи по умряло... Иначе дори най-евтините стратчета вадят някакъв тон, та затова така си мисля за тия Джаксън-и. Като за финал пак ще кажа: Отиди в магазина, и посвири на всички възможни варианти. Пробвай ги с дистер, чисто, Накарай продавачите да те включет. Която китара ти е най на сърцето я взимай и не се чуди. Евтиме - твоята китара си я направил така че да ти харесва на тебе. Никъде досега не съм срещал твърдението че "добрия тон на китарата е този, който Евтим харесва". А това че една сток китара от най нисък ценови клас не ти допада лично на тебе като звук не значи че китарата няма звук. И как така говориш на изуст... ? искаш звука който слушаш в разни групи - ами сложи си адаптера който ползват разни групи. Колкото по евтини са джаксън китарите толкова по зле са им адаптерите, това е за да компенсирам за влаганите в изработката повече средства. Моя джаксън не струва 1200 лв, може би ще струва като ми дойдат новите адаптери, но фабричните му са учудващо добри, имат много по приятен звук и самата китара има много повече състейн от стария ми шоумастър. Да не говорим че флойда му е много по добър и поема брутални нива на лашкане без да разстройва. Нъта е много по добре изработен. Грифа е по тънак и доста по удобен. Като цяло съм сравнително доволен. Ниския клас джаксъни определено не са китарата с която да се занимаваш сериозно с музика, но и определено не са толкова зле колкото някой хора се опитват да ги изкарат. Стига да не попаднеш на китара с кофти гриф китарите са много добри, и нямат никаква разлика с по скъпите модели освен адаптерите и железарията. Най-лошия джаксън е по добре от най добрия скуаер - това мога да ти го дажа със сигурност тей като съм свирил много време и на двете. А разликата в цената е към 100 лева... по нататък си сменяш адаптерите и работата заспива. Най-евтините стратчета? ЗАБРАВИ! Това не е китара за сериозна музика, дори не бих казал че е китара с която може сериозно да се занимавам с каквато и да е, дори несериозна музика. Марка скуаер - това значи компромис със всичко. Сингъл койл адаптери - дай малко гейн и гледай кво става, манджа с грозде. Жив късмет е ако избщо успееш да чуеш "хубавия тон" на страта от шума и микрофонията. Единственото нещо което може да свириш спокойно с тая китара е КЪНТРИ! Цитирай
LOE Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 искам по пънкарски саунд като Crowfish Green day макар че и класики на пърпъл ,кис гънс също ми се щат Пич, тия групи нито свирят с китари по 200-300 лева, нито със случайни адаптери, нито със случайни ефекти и усилватели. За да извадиш подобен звук ще ти трябват 3000-4000 лева най малко... може да събереш компромисен вариант за около 1500-2000 лв Цитирай
like.no.other Отговорено Юли 7, 2006 Автор Отговорено Юли 7, 2006 ще почна да свиря и ако нищо не става ще кажа че стила ми ALTERNATIVE Цитирай
lyubenski Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 Като си взимах китара миналата гоидна по това време и аз се чудех м/у двете но се спрях на мастера просто двойния адаптер наистина е голямо предимство особено за шумовете В крайна сметка като отидеш кажи има да ти ги псунат и двете на този усилвател Фронтмен 15 Г и ше видиш разликата м/у двете най-добре. Хайде успех дано избереш тази, която ти пасва най-добре Цитирай
VOSTOK Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 like.no.other - по мое мнение скокни до Динакорд и виж Ямахите, грабни една за ушите, посвири и ако ти пасне - взимай я; после я дай на някой пич да й направи лек тунинг и си готов. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 like.no.other - по мое мнение скокни до Динакорд и виж Ямахите, грабни една за ушите, посвири и ако ти пасне - взимай я; после я дай на някой пич да й направи лек тунинг и си готов. Като подкрепа на Восток ще предложа това : Ако все още го продават в Динакорд , до колкото си спомням беше 450лв. Цитирай
rockstar666 Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 ^ Което вече е наистина смислена оферта. Подкрепям напълно!!! Цитирай
like.no.other Отговорено Юли 7, 2006 Автор Отговорено Юли 7, 2006 yamahata ми се срува че правят най добре синтезатори а китарите не са им силата.От друга страна съм чувал че Squier пък дават дефекти Цитирай
MDFk Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 Не съм съгласен, че само синтовете са им ОК. Имам ргх420с и нямам никакви оплаквания към нея, даже съм си много доволен, като изключим че след 3 години плаче за рефретинг, и още 1-2 дребни неща свързани със сетъпа й. Т.е. Ямаха китарите са добри. Им и други тук които мислят така - просто перфектната среда, и то за поносими пари. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 (Редактирано) Средата е добре изразена при твоя модел При моя ( RGX121s) много добре са изразени ниските и високите , което ме навежда на мисълта да кажа , че китарите ямаха стават за абсолютно всякакви стилове . Лично моята единственото , което не мога да прая с нея са издевателства с флойд като чичо Вай , затова си търся и китара с флойд , но това е друга тема Не му мисли , вземи си пакета на ямаха и Редактирано Юли 8, 2006 от MDFk Цитирай
vlex Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 (Редактирано) Мисля че имаше предвид "среда" като "златната среда", а не като средни честоти Редактирано Юли 8, 2006 от MDFk Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 (Редактирано) ^Не знам Редактирано Юли 8, 2006 от MDFk Цитирай
vlex Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 И все пак ако си от софия и ти допадне повече стратчето някъв образ продава такъв за 180 Можеш да си чукнеш една среща да го прослушаш и ако е писано да спестиш някой лев Успех! Цитирай
Recommended Posts