Jump to content
Българският форум за музиканти

Custom Distortion


Recommended Posts

На мен пък ми се струва симпатичен всеки опит някой да направи нещо. Просто на младежа започнал темата трябва да му се кажат всички неща които до тук са написани и то спокойно. Ако и на мен преди повече от 15 години някой ми беше обяснил спокойно, че трябва да седна да почета и ми беше препоръчал книжки нямаше да загубя толкова много време и сега тепърва да си възобновявам интереса ама нейсе.

А колкото до цените във форума - приятелю това си е пазарна икономика и това си има своите последици. А и за съжаление в България днес почти нищо не се произвежда (с малки и много приятни изключения) - това също има огромно отражение в отношението на хората към някой продукти. Макар, че ми се струва неоспорим факт, че при по-ниски цени и в следствие по-голям оборот печалбите също ще са по-големи... А и аз винаги съм възприемал форумния базар като място където човек продава нещо за което е решил че вече не му е необходимо, а не като бизнес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Просто на младежа започнал темата трябва да му се кажат всички неща които до тук са написани и то спокойно. Ако и на мен преди повече от 15 години някой ми беше обяснил спокойно, че трябва да седна да почета и ми беше препоръчал книжки нямаше да загубя толкова много време и сега тепърва да си възобновявам интереса ама нейсе.

...

Изглежда все още се търси страната Утопия.

А дали трябва освен това и да дондуркаме всеки , който е решил да направи нещо елементарно и да го величаем като герой?

Спокойно, казваш? Дали да не спя тази нощ, за да обяснявам ОТНОВО И ОТНОВО всичко написано досега?

Къде е разумът все пак? Защото форумът има 30000 членуващи и ако на всеки трябва да отделя по 1 час няма да ми стигне живота...

Книжки, теми и ОГРОМНО богатство от обяснения ИМА във форума. Само, че никой не търси какво има вече написано и обяснено във аналите на форума, а с влизането сяда на масата, тропа с лъжицата и вика ДАЙЙЙЙ!

Е, няма да върша работата на всеки и да му ровя за наличната информация която съм налял във форума , защото разбираш ли, и това не иска да направи сам!

 

И накрая, много ми е интересно, какво означава някой да обяснява , че трябва да се чете за да се учи? Алооо...Тук ще спра, защото ще продължа с червения цвят!

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От къде по дяволите да намеря информация че имало някви си нови стандарти и диода се означавал с ,,-R" , а резистора прилича на бобина. аз гледам колкото може по евтино да ми излезе :D ако трябва и тепърва книги да взимам. И реших вместо да звъня на учители от гимназията да драсна 2 реда тук. 3 диста ми излезнаха 50 лв, което е доста по-добър вариант от този да дам 35 за някъв дето нов е 39. Затворете темата!!! Не искам да им чета оплакванията повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, още един тарикат, "мушморок, безкнижний", който влиза във форума, за да е на аванта. Сигурен съм, че няма да познае от къде е цитатът , нали е от книгите ...

Много е любопино да видим какво представляват тези "3 диста за 50 лв". И защо са 3 , когато един човек ползва един? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И защо са 3 , когато един човек ползва един? ;)

 

Е как защо? Да ги продаде по-евтино от 35 лв бройката - хем да избие парите за части, хем да не го упрекват, че много си надува цените :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 диста ми излезнаха 50 лв, което е доста по-добър вариант от този да дам 35 за някъв дето нов е 39.

 

Oт твоята детско-юношеска гледна точка, това може да звучи добре. Наистина, налепянето на прототипи на платка, за да може човек да чуе как звучи схемата, може да струва горе-долу толкова, особено за по-прости ефектчета.

Но обърни внимание на факта, че повечето популярни и ползвани марки педали имат цени от около 120-200лв. (за дисторшън), а повечето хора си ги купуват, без да правят цената им на значителен въпрос. Защо ли е така?

Извод - човек може да си човърка и да си прави нескопосани(набързо направени, в последствие доизкусурявани, недобре изглеждащи..) за относително малко пари. Ако това го устройва - ОК. Ако обаче се гони производство на промишлен продукт, нещата стават малко по-други.

Ако не вярваш - опитай да правиш ефекти и да ги продаваш за 39лв. Аз не вярвам, че ще се навъдят огромни множества хора да ги купуват, със сигурност няма да са много издържано направени, пък и малката печалба едва ли ще те мотивира да ги правиш в големи количества. Те и Behringer са евтини, ама китаристите, понеже са много големи балъци, продължават да си купуват по-скъпи ефекти, нали?

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей да пренебрегваш и съветите относно четенето.Може да ти се струват досадни, предвид това,

че задаваш прости въпроси,но решиш да реализираш примерно малко по-сложна схема като тази:

http://www.hobby-hour.com/electronics/s/boss-mt2-metal-zone.php

, със сигурност ще е добре да знаеш как работи. Четенето със сигурност няма да ти навреди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За кво са ми 3 диста? ем звучат различно и са различни схеми и не съм тръгнал да ги продавам нито да свиря на живо, ами просто намерих стария поялник от техникума по електроника и реших да си направя нещо с него. На 29 съм и от тогава стандартите за буквено цифрово означение се е изменило доста от преди 10 години. Не си спомнам много от материала от даскало ,не че много съм ходил, и за това питах тук некви прости елементарни въпроси вие се дървите. между другото намерих си запазен ber. HD300 за 15 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф, човече, престани сам да се набутваш между шамарите и да си просиш форумният народ да те храни. Разбрахме вече, че ти звучи абсурдно. За някои други хора нещата може да не стоят така ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне си казваш, че не си ходил много в техникума. Звучиш като на 14, не на 29 ..... Нищо не се е променило в означенията, още повече диодите никога не са били (и няма да бъдат) означени с R. Остави, че графичните им символи са си едни и същи.

(съжалявам за офтопика, не се сдържах)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, колега. По отношение на графичните означения има известни различия, защото в света се използват основно два стандарта. Първият стандарт ако се не лъжа се води европейски (по който сме и ние), при него резисторите се означават с правоъгълник с отношение на страните 4:1. Вторият стандарт е американски (PSpice например работи по него), при него резисторите се означават с триъгълно начупена линия. Не съм сигурен, но мисля, че при американския стандарт е възможно диодите също да се бележат с R, защото при изследване на схемата могат да се възприемат като съпротивления със съответен пад на напрежение върху тях ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По скоро Rectifier , ако няма някаква грешка при прочитането на чертежа.

 

ПП. Ама човекът няма намерение да се обучава, той иска да има нещо срещу нищо, ако може без да се напъва да мисли -

ако трябва и тепърва книги да взимам
Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.