Jump to content
Българският форум за музиканти

Schecter Omen Extremе 2009 vs 2011 (Basswood vs Mahogany)


Ground

Recommended Posts

Имам оферта за една 6-струнка Omen Extremе, само че е от Липа и се чудя дали ще е добър избор. Ще я пазарувам онлайн и нямам възможност да я пробвам, а цената е добра и при положение, че съм чувал и гледал само добри ревюта за Schecter, почти съм се убедил да я взимам. Това, което ме спира е, че ми се искаше да взема махагонова китара, като следваща, защото в момента имам един Ibanez от липа и ми се искаше да придобия впечатления от различно дърво. Предполагам, че всяка китара, независимо от дървото звучи специфично, но търся мнение от ползватели на тези китари, или мнения какво да очаквам от различните дърва, като звучене.

Цената е доста добра и за това съм се "надървил" за покупка. Мога да я взема заради цената и да я продам след това, но предпочитам да чуя отзиви преди това.

 

След 2011г. са почнали да правят модела от махагон, но тази конкретно е от 2009г. и е липица. Та да събирам за махагонка или?

Редактирано от Ground
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако имаш път към Варна обади се ще ти дам да пипнеш ето тази

 

http://acei.snimka.bg/other/schecter-sunset-extreme-fr.701925.28474774

 

тя е предшественик на тази, която си се засилил да си купуваш и е от същите дървета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам един Schecter Demon 7, който е от липа. Мноооого яко попадение за тежка музика. На мен ми харесва. Китариста на групата е с Hellriser 7 и махагона дава по-плътен звук, но на мен ми харесват повече средите на моята китара. Всичко е до вкус. Чуй семпли и реши- не се води само от широконалагащото се мнение "....копе** , не е ли махагон, не става!". Много зависи, както знаеш, и от усилвателя и от задкитарното устройство :) . Успех!

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Грабна ми окото тази китара в базара, ако не съм се заблудил, но има вид на "по-мека" - която гали, а не реже. Някък лъхти на Фендер :) Нямам предвид дали може или не може да реже,а за кое е по подходяща. Поправи ме ако бъркам.

 

^За съжаление няма достатъчно добри видеа-ревюта за този модел, пък в тях да се описва и от какво дърво е... много трудно. В крайна сметка мога да се доверя на марката и да я грабна, защото дори в критичните ревюта които четох се споменава, че е добра китарка, но основно за рок и метъл. Аз точно за такива подли цели я взимам, имам си скуеър за нежности :)

Все пак ми е интересно да чуя мнение, демона как се справя с блусче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тона е твърде "напържен" за блусче. Не е дълбок а е по-скоро "резлив". За метъл е супер но за блус.... Няма абсолютно универсална китара според мен. Просто прецени за какво ти трябва. В този ценови клас за метъл няма много китари, които да се опрат на Schecter-а. Същия Ibanez от същия клас ще е поне с 500 лв. отгоре. Знаеш как е. :)

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.