salt Публикувано Септември 8, 2012 Публикувано Септември 8, 2012 Здравйте, може ли да ми дадете съвет как да синхронизирам Cuabse 5 na два компютъра-лаптоп и pc .Това е необходимо, тъй акто работя над проект който изисква мнгоо голям реурс на ситемата и процесора и рам паметта на лаптопа ми са малки за да понесат тежките плъгини, които са доста.От малкия ресърч който нарпавих установих че ще трявба да изпозлвам SPDIF кабел, но единия ми интерфйес(на лаптопа) няма SPDIF I/O .Възможно ли е да се свържат посредством лан кабел или трявба да си купувам нова саудна акрта за лаптопа.Има ли други начини на два отделни компютъра да работят в синхрон Cuabse? Благодаря ви информацията.Предполагам, че сегашните CORE I7 процесори биха се справили с 40 VST иснтруемнта и 16 вокални трака с по 6 ефекта в чейн на всеки канал, но аз съм на Core two duo на 32 Windows и не всички плъгини са ми 64 bits и не мога да се възпозлвам от систеамта си напълно. Някакви идеи за синхорнизацията? Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 8, 2012 Отговорено Септември 8, 2012 След като прочетох поста ти няколко пъти, пак не разбрах какъв ти е замисълът. Цитирай
salt Отговорено Септември 8, 2012 Автор Отговорено Септември 8, 2012 (Редактирано) Ами, замисълът ми се крие в самото заглавие.Синхронзиране на два компютъра с Cubase. Искам да синхорнзириам два компютъра с DAW Cubase 5, така че да изпозлвам двоен ресурс.Например на единият да зпаиша вокалите с ефекти а другият да ползвам само за инструемнтални VST. Толкова ли е неясно?Този метод съществува от много отдаван, но аз не знам как да го направя, затова смятам че някой музикален продуцент и тонрежисьор с голям опит тук може д ами даде съвет как да свържа компютрите и по-възможнсот без SPDIF кабел а с LAN Редактирано Септември 8, 2012 от salt Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 8, 2012 Отговорено Септември 8, 2012 (Редактирано) Не че съм експерт, но не мисля, че специално с DAW-овете е възможно. Редактирано Септември 8, 2012 от anomandrus Цитирай
misterj Отговорено Септември 9, 2012 Отговорено Септември 9, 2012 При Лоджик с два Мака става синхронизацията. Кратко търсене откри да прочетеш глава 33, страница 433 на упътването. Успех! http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=140629 http://www.gearslutz.com/board/music-computers/141923-best-way-connect-2-computers-use-cubase-mac-giga-pc.html 1 Цитирай
salt Отговорено Септември 9, 2012 Автор Отговорено Септември 9, 2012 Да, точно от това имах нужда.Уникално е! Благодар за помощта, misterj. Наиситна помогна с ресърча си.А ти пробвал ли си синхорнизация с лан кабел? Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 9, 2012 Отговорено Септември 9, 2012 Полезно да се знае! Никога не е късно да научиш нещо интересно! Поздрави! Цитирай
Demiurg Отговорено Септември 9, 2012 Отговорено Септември 9, 2012 Рендерферма за Cubase ! Ей тва не го очаквах ! Цитирай
Recommended Posts