VeliPetkova Отговорено Октомври 18, 2012 Share Отговорено Октомври 18, 2012 Здравейте, Занимавам се от скоро с пиано и сега съм поставена пред задачата да си избера дигитално пиано. Доста неща изчетох по форуми и сайтове за различни пиана, за сега съм се спряла на Kawai kdp-80, Kawai cl-35, Orla cdp-10 или Yamaha ydp-140 (тези са най-спряганите в ценовия сегмент, към които съм ориентирана). Ще ви бъда благодарна ако ми дадете съвет на кое пиано да се спра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GrashOverride Отговорено Октомври 18, 2012 Share Отговорено Октомври 18, 2012 Не исках да пускам нова тема. Само искам да питам, понеже темата ме вълнува и аз също гледам разни модели, сравнявам и тн... Някой има ли мнение относно Casio Privia, гледах конкретно новият им модел PX-350. Другото което ме интересува, ако някой може да каже къде в София продават дигитални пиана на Casio. Изобщо кой им е вносител и къде може да се види сайт, магазин и тн... Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Октомври 18, 2012 Share Отговорено Октомври 18, 2012 Orla са боклуци. Ориентирайте се към пиана на Kawai, Yamaha, Roland, евентуално Casio и Korg като резервен вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Октомври 18, 2012 Share Отговорено Октомври 18, 2012 За Casio Privia - имат приятна клавиатура, аз съм ползвал такова като MIDI-контролер и си беше доста добре като такъв. Звукът на пианото обаче не ми харесва никак, но за парите си става все пак. Може би ще се повторя, но в последно време Kawai дръпнаха доста и според мен са с най-доброто съотношение цена/качество. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Радимир Отговорено Октомври 30, 2012 Автор Share Отговорено Октомври 30, 2012 Какво ви е мнението за Kawai CN34..Лично на мен много ми харесва но когато се обадих в сайта на Kawai ми казаха че този модел е спрян от производство и че има само два останали модела..Поради това е и с намаление..Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GrashOverride Отговорено Октомври 30, 2012 Share Отговорено Октомври 30, 2012 (Редактирано) Не знам къде сте се обаждали, колега, но въпросният модел KAWAI CN34 официално е на пазара от този месец, а в България тепърва след 5-ти ноември се очаква да дойдат бройки. Лично аз съм много заинтересован от модела, макар да ми е значително над бюджета, но за екстрите и качествата, които притежава мога и да се понапъна... Може би е ставало въпрос за по-стария модел CN-33, от който наистина има 2-3 бройки останали и е с намалена цена. Редактирано Октомври 30, 2012 от GrashOverride Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Радимир Отговорено Октомври 31, 2012 Автор Share Отговорено Октомври 31, 2012 Да, точно така.Моя е грешката. За CN 33 имах предвид.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Ноември 1, 2012 Share Отговорено Ноември 1, 2012 CN33 е много добро пиано според мен и особено ако е с намалена цена е доста добра оферта. Новото в CN34 е предимно новата клавиатура RH2, която в допълнение на RH има три сензора и позволява по-добри бързи повторения на един и същ клавиш. Има доста малко случаи, в които се налага повторение на един и същ клавиш с голяма скорост, аз лично се сещам само за 1-2 произведения от класическия репертоар. Не съм пробвал RH2, ама в нета чета, че клавишите падали малко по-твърдо от RH и някои хора всъщност харесват RH повече от RH2 - въпрос на вкус предполагам. Аз съм с Kawai MP6, което има RH и за мен това е една от най-добрите клавиатури изобщо, много експресивна е и е също приятно лека за свирене. Преди това имах Kawai CA63, което е с дървената им клавиатура RM3 и макар тя да е високият им клас клавиатура, идваше малко тежичка за свирене и понякога ми се натоварваха китките от много свирене. RH е малко по-лека на допир, но е също толкова експресивна и динамична и честно казано ми допада повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Радимир Отговорено Ноември 1, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 1, 2012 Благодаря за мнението ви! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zazo Отговорено Март 11, 2013 Share Отговорено Март 11, 2013 (Редактирано) Здравейте, четох доста из форума, но май кашата в главата ми стана по-голяма. С риск да досадя все пак ще попитам. Щерка ми започна преди известно време уроци по пияно и естествено много бързо на дневен ред дойде въпроса с инструмент за упражнения вкъщи. Бюджета е сравнително ограничен 1000-1200 лева с напъване. Разгледах известно количество руски акустични пиана в ценовите граници 400-900 лева и честно казано се отказах от този вариант. Всичките ми се струват като подобия на музикален инструмент и ми напомняха болезнено на първите ми избушени барабани амати от които нищо не ставаше. За съжаление след руските откъм цени има една дупка и следващите ги немски които горе долу стават отиват към 2000+, което на този етап е непостижимо. Въпросът е за бюджета, с който разполагам кои модели дигитални пиана бихте ми препоръчали, като съществените неща са звука на пианото и правдоподобната клавиатура, всякакви други екстри са от второстепенно значение. Също ми препоръчаха ето тези пианаhttp://www.acusticobg.com/piano%20electrono/index.html Като звук модела DP - 100 A за 1100 пари ми хареса особено сравнен с този на руските акоустични стоящи в съседство. Човека в магазина ми препоръча този модел точно заради клавиатурата, която според него е добра, но няма как да преценя сам. Ако някой има впечатление ще се радвам да сподели, въпреки че липсата на информация за производителя ме притеснява. Редактирано Март 11, 2013 от zazo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Анита Отговорено Ноември 28, 2015 Share Отговорено Ноември 28, 2015 Здравей!Аз имам подобен случай!Свиря на виртуално пиано от близо 4 месеца и сега дойде момента да си взема истинско.На това което аз съм се спряла е Дигитално пиано: Марка-Acustika Модел-,,DP" 100A с USB вход. Отидах в един мой приятел и той имаше същото пиано повярвай ми наистина е много хубаво въпреки че много не мога да избирам тей като съм само на 11 но това няма значение твой е избора!Късмет с избора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts