Notko Публикувано Август 26, 2012 Публикувано Август 26, 2012 Здравейте, Имам следния проблем - записвам китара на компютъра си през малък миксер Берингер, свързвам кубето с някой от каналите, след което, тъй като нямам хубава звукова карта, записът на нищо не прилича. Знам за ето това приспособление: http://cdn.gottabemobile.com/wp-content/uploads/2012/06/619AKv0LZ-L._AA1000_-620x620.jpg Някой знае ли, дали в този негов вход за китара, може да се ръгне кабелът от line out-a на кубето или ще се наложи, в крайна сметка, да купувам звукова карта за миксера? Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 27, 2012 Отговорено Август 27, 2012 Този вход не е предвиден за линеен сигнал, а за китарен. Като цяло не мога да разбера, защо ти е цялата тази галимация с вземането на сигнал от кубето. Ако си харесваш кубето, вземи някакъв бюджетен динамичен микрофон и ползвай микрофонния предусилвател на миксера. Пак не е сигурно колко ще е добър резултата, но ми се вижда по-добра идея. Защото има вероятност гадния звук да излиза още от line out-a на кубето. Тестове трябват... Цитирай
mr.hector Отговорено Август 27, 2012 Отговорено Август 27, 2012 Аз бих пробвал да запиша директно от изхода на преампа на кубето (line out) към входа на звуковата карта (line in). По този начин прескачаш миксера, който най-вероятно е причината за лошия краен резултат който получаваш и не толкова звуковата ти карта. Ако изхода на кубето няма вградена симулация на говорител може и да не изкараш много як звук, но пък можеш да опиташ да го прекараш през кабинетни импулси и по този начин да го подобриш значително. Възможностите са много. Само, преди да предприемеш каквото и да е деиствие се подсегури да не пратиш на звуковата ти карта амплифициран сигнал, че ще гръмне хехехе. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 27, 2012 Отговорено Август 27, 2012 Не съм сигурен , че проблемът е в звуковата карта Точно. Как по-точно свързваш кубето (какво е то , емулации ли е , транзистори , лампи , етц - от това зависи дали имаш speaker simulator на изхода му за записи). Ако няма емулация на говорител на края на пътя някъде записът естествено , че ще е ужас по чиито и да са представи. Цитирай
Recommended Posts