Jump to content
Българският форум за музиканти

имам мноооо неясен вапрос ?


hellman69

Recommended Posts

:headbang: добре 1 не6то не ми е ясно .... имам мнооооо приятели които са страхотни певци и певици и пове4ето ми казват 4е не са се у4или да пеят а просто са си родени с глас..... е мноо се радвам за тая ама мене не ми е ясно след много пеене и опити има ли вариант някои като мене примерно ... 4овек нацелва6т тоновете ама искарва6т ги кофти да се усавар6енства и да саздаде глас които е приятен за слу6ане :ph34r:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Приятел, кой ти каза, че е роден с глас? Ако е буквално- така е всички сме родени с глас!!! :);) Но не за това става въпрос! По принцип нещата според мен, а и мисля, че доста обективно погледнати стоят така- един се ражда с повече слух, друг с по- голям диапазон, трети с по- приятен тембър, четвърти с по- добра динамика, вибрато и т.н., някои притежават по няколко накуп, другите(е не всички де!) се развиват в процеса на работа! А ти ако наистина искаш да се развиваш- смело напред и да не ти пука, при някои процеса е по- бавен, при други- много бърз. Но аз съм се срещал с хора отдали живота си на вокалното искуство (класическо и модерно пеене), които примерно са работили ГОДИНИ наред за решаването на даден проблем, свързан с пеенето! Как ти се струва 5 ГОДИНИ оправяне само на вибратото?!? Ако обичаш нещо и му се посветиш, вярвай, че ще успееш! Е, да с много труд, постоянство и воля, но ти гарантирам, че ще успееш! Успех! :););)

 

П.П. Има такива хубави буквички (ш, ч), защо да ги заместване с измислените за друго цифрички 6 и 4 ?!? ;););)

Редактирано от toshevski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е възможно. Стига да го искаш достатъчно силно. Например великата Гена Димитрова, лека и пръст, в началото също не е пеела идеално...ей така, да и идва природно. Но човек с повече усилия постига желаните резултати.

Аз бих те посъветвала щом усещаш, че нещо не излиза, по-добре иди при вокален педагог. Можеш да си повредиш гласа ако пееш грешно дълго време и после да не можеш да се отървеш от стари лоши навици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма такова нещо като "роден певец". toshevski и Benny Exclusive са ти го казали много точно. Първо - вродените качества, т.е. таланта, трябва да се развива, да се възпитава, трябва да се научиш как да контролираш гласа си и всичко свързано с него. А това се прави най-лесно, безопасно и безболезнено с помощта на вокален педагог. А тези, самородните, ако са наистина толкова невероятни, най-вероятно са гении... Може би познаваш Майкъл Джаксън или Уитни Хюстън... не знам... а може би не, те със сигурност са работили адски много, за да развият гласовете си.

Изобщо не се впрягай от такива твърдения, ако искаш да пееш, няма нещо което да те откаже, повярвай ми ;)

Успех!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вродения талант е една наистина много ниска граница за всички певци - ако го имаш, започваш да градиш нагоре, а ако го нямаш - догонваш този, който го има, минаваш тази граница и тръгваш успоредно с него нагоре. Това е като състезание, на което всички тръгват от различна стартова позиция, но никак не е невъзможно да се настигнат един друг, така че последният да изпревари тръгналия по-напред от него. Всичко е въпрос на много труд и упоритост, но преди всичко с ъкъл, без излишно под/надценяване на собствените възможности до момента, тоест с помощта на вокален педагог.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ами пониакога можеш да успееш.Аз лично имах колежка кояато в началото -около 7 години май,( не се от4айвай),пееше фалшиво не блестеше с особено приятен тембър.Мацката обаче е много амбициозна и успя да се коригира,мисля че наи много и повлия това че се влюби и се ожени ,сега пее уверено и доста вярно-all you need is love :)А понякога няма надежда и за да не изпадаш в положението "пееш ли си пенке ле ,кой ли те слуша",по добре е, ако си музикален да си избереш някой инструмент.Ако ли пък и в тва не сполучиш ,стани мениджър,да им взимаш паричките на тез дето много знаят да пеят и свирят!!!

С най добри пожелания за успешна кариера

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, добре казано... И аз съм усещал, че емоционалното състояние, в най-голяма степен влюбеността, е величина, правопропорционална на това, което наричат талант, ако приемем, че таланта не е константа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.