Antonivo Публикувано Август 21, 2012 Публикувано Август 21, 2012 Темата е малко странична за форума,но според мен е доста важна.Освен това много хора имат някакъв опит и отношение към проблема.Та на въпроса-какви грижи полагате за гласа си,какви рецепти ,лекарства и практики прилагате?Аз например имам няколко проблема с дихателния апарат и те доста ми пречат особено през зимата . Цитирай
ash92 Отговорено Август 23, 2012 Отговорено Август 23, 2012 Доста често пия Оригинална Кока Кола , според вас пречи ли на гласа , сякаш ако не пия изпявам максимално високите тонове в диапазона ми по-лесно но не съм сигурен Цитирай
Antonivo Отговорено Август 26, 2012 Автор Отговорено Август 26, 2012 Газираното за мен е табу,както и прекалено студено/горещо.Освен това зимата съм доста зле-гласът ми постоянно е паднал и дращи,не мога да пея нормално.Пия доста чайове с мед,лекарства пробвам различни,но малко помагат. Цитирай
MISS_SUNSHINE Отговорено Август 27, 2012 Отговорено Август 27, 2012 Antonivo, опитай с разни природни средства за укрепване на имунната система. Има една тема във форума за пчелните продукти и лечебните им свойства ( апитерапия ). И аз от близо година се боря с една гадна хронична хрема и нямам нерви вече. Сега пробвам подсилване на имунитета с клеева тинктура, мурсалски чай, разни билки... при всички положения ще е от полза. Успех! Цитирай
djobnia94 Отговорено Август 29, 2012 Отговорено Август 29, 2012 От Надка Караджова знам преди концерт трябва да си се наспал добре, не трябва да си пил вино, семнки фастъци. А от моите баби на село преди пеене по 1 глъдка ракия за загриаване на гласните струни Цитирай
vlado353 Отговорено Август 31, 2012 Отговорено Август 31, 2012 Здравейте! Аз преди да пея пия чай от билката лопен или изпивам една ампла с витамин С-това ми помага.Също така за да съм в кондиция разтривам дланите си и след това ги поставям от двете страни на гръкляна,разтривам също ушните миди,също така точките ХЕ-ГУ (между палеца и показалеца) и точката на дълголетието или на стоте болести -ЦЗУ-САН -ЛИ (подколянната капачка отстрани точно където се съединяват двете кости),правя алтернативно дишане по йогите.Тогава се чувствувам по-спокоен и пея добре! Пожелавам ви успехи! 1 Цитирай
Antonivo Отговорено Септември 9, 2012 Автор Отговорено Септември 9, 2012 Интересни са всички съвети,особено на vlado353.Аз съм пробвал какво ли не,всякакви билки и хомеопатични продукти,мед и т.н ,та даже и лекарства.Постоянно пия течности ,дишам през носа - изобщо здравословен живот живея.Най-новото ,което даже в момента пробвам е преварена кока кола с черен пипер.Втори път я пия и мисля,че има ефект-особено с пипера.Другото ,което ще изпробвам тази зима е ядене на сърцевината на кромид лук,казаха ми ,че и чесънът помага страшно много за гласовия апарат.Колкото до алкохола-в преобладаващата си част лекарите,а и в мрежата го отхвърлят и твърдят ,че е вреден за гласа.От друга страна съм чувал доста любопитни истории за мастиката и един коктейл с ракия ,мед и яйце,който много помагал на гласа.Който има опит да казва,защото дори сега (понеже преди 3-4 дни изпих едно Самърсби) след 3 песни гласа ми става много дрезгав, и не ми се подчинява,а много мразя така. Цитирай
Andoniya Отговорено Март 4, 2013 Отговорено Март 4, 2013 преди пеене е полезно да си направиш смес от мед 1 ч.л и масло 2ч.л и си го изяждаш това, на мен ми помага, както и да си се наспал добре,когато е отпочинал гласа е по чист и ясен. Друг интересен факт при жените, докато са в цикъл им пада гласа и не могат да си го контролират, при някои и няколко дена след цикъл продължава.Също е важно и да си ял нещо преди да пееш. Цитирай
SoulSound Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 Май за всеки е доста индивидуално-аз например пея рок и гласът ми се чувства много по-добре ако съм хапнала непосредствено преди пеене(да кажем половин-един час).Не пия газирано,твърд алкохол-сваля гласа,не ям никакви ядки,не пия дори натурални сокове,особено преди пеене-захарта ми лепне на гърлото и дразни .Също никога не излизам навън без шал. Цитирай
sickdreamer. Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 Няма такова нещо като " сваля ми гласа" еди кой си продукт/ храна... Всичко е до позиция и поставяне на гласа. Сега, друг въпрос е, че някои ОПРЕДЕЛЕНИ ( а те са малко) продукти да окажат ефект върху самите гласни струни (като намалена гъвкавост, ограничено трептене и така нататък..). Става дума, разбира се, за МНОГО студени напитки, които да създадат дисбаланс м/у температурата на тялото и внесената от чужда среда напитка. Липсата на водоснабдяване- това е сериозен проблем. Ако сте изложени на много задушни места по цял ден, жеги, пресъхване на гърлото- работата е наистина зле. Трябва да се пие изключително много вода, за да може да не се "трият" връзките, а да минават леко вибрациите, като си позволяват да функционират на високи и ниски честоти. Цитирай
SoulSound Отговорено Март 10, 2013 Отговорено Март 10, 2013 За този другия въпрос,който описваш -това имах предвид Цитирай
savov Отговорено Март 10, 2013 Отговорено Март 10, 2013 (Редактирано) Доста е писано във форума по този и подобни въпроси. Ето няколко теми, които набързо намерих: Хигиена на певеца Как си пазите гласа Суровото яйце полезно или опасно Редактирано Март 10, 2013 от savov Цитирай
Todor_K Отговорено Март 10, 2013 Отговорено Март 10, 2013 Моето мнение - просто поддържайте огранизма си здрав,поемайте витамини дори спорта според мен помага до извесна стемен като раздвижва тялото и спомага за по-добро дишане.Както се казва здрав дух здраво тяло.Та ако си здрав и гласа ще бъде окей а от теб зависи вече да го развиваш.Това е мнението ми по въпроса. 1 Цитирай
SoulSound Отговорено Март 11, 2013 Отговорено Март 11, 2013 Спортът всъщност е много важен-за мен лично е задължителен-увеличава капацитета на белите дробове . Цитирай
Recommended Posts