Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Та стана дума за Axe-fx/2 , а този играчка Кемпер известнва ли е някому? :) До колкото разбирам как действа това, намираш си амп , пускаш го през Кемпера и тои ти профилира абсолютно същият звук като ампа? Наитина ли е толкова просто :surprise: . То като си вземеш един Кемпер и обиколиш хора с любимите ти ампове и си ги "профилираш" и пей сърце :D. А да и се молиш извънземните да не влезнат у вас :D :D

В нета е пълно с видеа и ревюта , поствам първите които хванах

Та отново някой да се е докосвал до това ново , чудо на техниката и да има отзиви ?

Редактирано от chalgasucks
Отговорено (Редактирано)

Тази функция я има и Fractal-a...

Малко странно, аз лично не бих си купил такъв Кемпер поради чисто субективни причини, дори да изключим това, че е доста скъп....и въпреки, че е над 1500 евро е най-продавания продукт в Томан в раздел "китара". Явно има доза истина :)

Редактирано от Yves
Отговорено

Те тва животно не го знаех. Не гледах много ревютата, обаче е интересна играчка. Само дето е много пари, ама предвид предназначението му (теоритично) не е толкова скъпо.

Отговорено

Бъдещето го виждам в подобни универсални играчки , много по удобно е да носиш със себеси 30/20/20 см Кемпер тежащ 5 килограма , от колкото амп 20 кила + кабинет още 20 кила :) , и най-удобното , е че няма всеки път да настройваш микрофони , както в едно от видеата се споменава , пускаш , свириш и записваш , или за живо свирене

Отговорено (Редактирано)

^аз не виждам как това би заменило истински амп, защото акустиката на всяко място е ртазлична и ако даден амп е звучал прекрасно с определени настройки и позиция на микрофона в дадена среда, не значи, че на друго място и в друга апаратура ще звучи пак така. То може да му се пипат настройките и в последствие от самия Кемпер де, зависи какво търси човек...

За мен т'ва си е як хай-енд процесор, добър/ставащ и за живо свирене, но може би най-силен за разнасяне от студио в студио. Лично мнение...

Редактирано от n1k0
Отговорено

Стига сте се изсилвали да се правите на Нострадамус :) Те от "жичкаджийските" компании от 50 години погребват ламповата техника и бъдещето било в транзистори/хардуерни симулации/хибриди/софтуерни симулации... ама не умира, нейната семка :secret: В другата тема за AXE-то пак се стигна до консенсус, че звучи мега турбо гига яко... когато е ръчната в добро крайно стъпало, демек ламбово ;)

Отговорено

Факт, даречем след годинки като стане по-достъпно за нас :D , веднага бих си го взел, . Нямам за цел да се изсилвам , просто се убеждавам как в последно време технолгиИте са напреднали до такава степен ,че този тип играчки определено имат своето място сред нас китаристите. Няма да крия ,че аз обичам иновациИте , какво искам да кажа с това ли , еми че ако мога в джоба си да сложа нещо което да ми изкарва звука на ламповият усилвател , изобщо не ми пука че е софтуерен продукт, важното е да работи, а Кемпера и Фрактала са два продукта които в последно врем много навлизат в нормалният свят и аз обичам да мечтая за подобен тип играчки все още :). Ако имам достатъчно пари да си купя вс. ампове които ми харесват + кабинетите то трябва да съм милионер едва ли не , затова гледам алтернативи които за мен пак са скъпи, но по възможни все пак за реализация след време :)

Отговорено

Всички искаме :) Аз определено не съм някакъв аналогов аудиофил - дори бих казал, че за мен всякаквите ефекти под формата на "камиончета" са адски дървени, защото не позволяват много свобода - имаш там две врътки и едно копче за настъпване и толкова - всичките ми ефекти са VST, които си управлявам с контролерче и това ми дава колкото искам мегдан за нови звуци и пинизи :)

ОБАЧЕ

Не се е намерило "нещото", което да звучи убедително относно 3 неща - буустер, усилвателна част и уа педал - тези трите не съм видял симулация, която да не ги прави пластмасови, включително двете горепосочени. А щом звучат пластмасово на записи в тубата, дори в крайна сметка ръгнати в скъпа лампова крайна апаратура, значи на живо ще са още по-. И тук въобще не говоря за това дали на публиката ще й звучиш добре и дали ще ти се кефят фенките у тубата, а за едно такова лично удоволствие - дали ти прави кеф като хванеш китарата и свириш, или стискаш зъби след 3 чаши мастика, за да не чуваш добре какво излиза от колоните :)

Отговорено

Ае, като бракувате ламбите, как ги мислите тея работи.......то нали тря'а да се вземе нещо наготово.......ДА де някви диджеи все ще ви продадат семпли........

Отговорено

След време на форумния битак вместо обяви за апаратура:

- Продавам чисто нов семпъл от Фендер Хот Род Делукс - бас 9, среди 6, високи 8, гейн 5 - внос от ЮЕсЕй - пеесе жълтици, свирено е само 2-3 пъти с него :)

• 1 month later...
Отговорено

Не знам за Axe-FX, но снощи Wolf Hoffmann свири с ей това добиче

KEM%20KPA.jpg

перфектен звук отвсякъде, е не беше директно в пулта, но... :metalist: