chalgasucks Публикувано Август 21, 2012 Share Публикувано Август 21, 2012 (Редактирано) Та стана дума за Axe-fx/2 , а този играчка Кемпер известнва ли е някому? До колкото разбирам как действа това, намираш си амп , пускаш го през Кемпера и тои ти профилира абсолютно същият звук като ампа? Наитина ли е толкова просто . То като си вземеш един Кемпер и обиколиш хора с любимите ти ампове и си ги "профилираш" и пей сърце . А да и се молиш извънземните да не влезнат у вас :D В нета е пълно с видеа и ревюта , поствам първите които хванах Та отново някой да се е докосвал до това ново , чудо на техниката и да има отзиви ? Редактирано Август 21, 2012 от chalgasucks Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Август 21, 2012 Share Отговорено Август 21, 2012 (Редактирано) Тази функция я има и Fractal-a... Малко странно, аз лично не бих си купил такъв Кемпер поради чисто субективни причини, дори да изключим това, че е доста скъп....и въпреки, че е над 1500 евро е най-продавания продукт в Томан в раздел "китара". Явно има доза истина Редактирано Август 21, 2012 от Yves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chalgasucks Отговорено Август 21, 2012 Автор Share Отговорено Август 21, 2012 Е поне е по евтин от фрактала, но това което чувам отново много ми допада, а и малък не тежи 20 кила Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Август 21, 2012 Share Отговорено Август 21, 2012 Те тва животно не го знаех. Не гледах много ревютата, обаче е интересна играчка. Само дето е много пари, ама предвид предназначението му (теоритично) не е толкова скъпо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chalgasucks Отговорено Август 22, 2012 Автор Share Отговорено Август 22, 2012 Бъдещето го виждам в подобни универсални играчки , много по удобно е да носиш със себеси 30/20/20 см Кемпер тежащ 5 килограма , от колкото амп 20 кила + кабинет още 20 кила , и най-удобното , е че няма всеки път да настройваш микрофони , както в едно от видеата се споменава , пускаш , свириш и записваш , или за живо свирене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Август 22, 2012 Share Отговорено Август 22, 2012 (Редактирано) ^аз не виждам как това би заменило истински амп, защото акустиката на всяко място е ртазлична и ако даден амп е звучал прекрасно с определени настройки и позиция на микрофона в дадена среда, не значи, че на друго място и в друга апаратура ще звучи пак така. То може да му се пипат настройките и в последствие от самия Кемпер де, зависи какво търси човек... За мен т'ва си е як хай-енд процесор, добър/ставащ и за живо свирене, но може би най-силен за разнасяне от студио в студио. Лично мнение... Редактирано Август 22, 2012 от n1k0 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Август 22, 2012 Share Отговорено Август 22, 2012 Стига сте се изсилвали да се правите на Нострадамус Те от "жичкаджийските" компании от 50 години погребват ламповата техника и бъдещето било в транзистори/хардуерни симулации/хибриди/софтуерни симулации... ама не умира, нейната семка В другата тема за AXE-то пак се стигна до консенсус, че звучи мега турбо гига яко... когато е ръчната в добро крайно стъпало, демек ламбово 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chavdarov.! Отговорено Август 22, 2012 Share Отговорено Август 22, 2012 Много яко и яко пари но ще върши и яко работа но все пак сме в българия и тези неща трудно стигат до тук ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chalgasucks Отговорено Август 22, 2012 Автор Share Отговорено Август 22, 2012 Факт, даречем след годинки като стане по-достъпно за нас , веднага бих си го взел, . Нямам за цел да се изсилвам , просто се убеждавам как в последно време технолгиИте са напреднали до такава степен ,че този тип играчки определено имат своето място сред нас китаристите. Няма да крия ,че аз обичам иновациИте , какво искам да кажа с това ли , еми че ако мога в джоба си да сложа нещо което да ми изкарва звука на ламповият усилвател , изобщо не ми пука че е софтуерен продукт, важното е да работи, а Кемпера и Фрактала са два продукта които в последно врем много навлизат в нормалният свят и аз обичам да мечтая за подобен тип играчки все още . Ако имам достатъчно пари да си купя вс. ампове които ми харесват + кабинетите то трябва да съм милионер едва ли не , затова гледам алтернативи които за мен пак са скъпи, но по възможни все пак за реализация след време Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Август 22, 2012 Share Отговорено Август 22, 2012 Всички искаме Аз определено не съм някакъв аналогов аудиофил - дори бих казал, че за мен всякаквите ефекти под формата на "камиончета" са адски дървени, защото не позволяват много свобода - имаш там две врътки и едно копче за настъпване и толкова - всичките ми ефекти са VST, които си управлявам с контролерче и това ми дава колкото искам мегдан за нови звуци и пинизи ОБАЧЕ Не се е намерило "нещото", което да звучи убедително относно 3 неща - буустер, усилвателна част и уа педал - тези трите не съм видял симулация, която да не ги прави пластмасови, включително двете горепосочени. А щом звучат пластмасово на записи в тубата, дори в крайна сметка ръгнати в скъпа лампова крайна апаратура, значи на живо ще са още по-. И тук въобще не говоря за това дали на публиката ще й звучиш добре и дали ще ти се кефят фенките у тубата, а за едно такова лично удоволствие - дали ти прави кеф като хванеш китарата и свириш, или стискаш зъби след 3 чаши мастика, за да не чуваш добре какво излиза от колоните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Август 22, 2012 Share Отговорено Август 22, 2012 Ае, като бракувате ламбите, как ги мислите тея работи.......то нали тря'а да се вземе нещо наготово.......ДА де някви диджеи все ще ви продадат семпли........ 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Август 23, 2012 Share Отговорено Август 23, 2012 След време на форумния битак вместо обяви за апаратура: - Продавам чисто нов семпъл от Фендер Хот Род Делукс - бас 9, среди 6, високи 8, гейн 5 - внос от ЮЕсЕй - пеесе жълтици, свирено е само 2-3 пъти с него 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chalgasucks Отговорено Август 23, 2012 Автор Share Отговорено Август 23, 2012 пажевьом увидим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Септември 28, 2012 Share Отговорено Септември 28, 2012 Не знам за Axe-FX, но снощи Wolf Hoffmann свири с ей това добиче перфектен звук отвсякъде, е не беше директно в пулта, но... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kalmar Отговорено Септември 29, 2012 Share Отговорено Септември 29, 2012 Прилича на баба ми на радиото Наско, Axe на който записваш двойка ли е? Тоест Axe Effects II? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts