Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте момчета и момичета. Онзи ден си закупих китара Клифтон със усилвател Динакорд(просто като информация не че разбирам толкова много) Проблема ми е свързването. Не иска и не иска пробвах всякък но не става, мисля си че е от кабела защото самата букса на кабела на китарата в края на върха леко е изяден. Ще съм ви благодарен ако ми помогнете,търсих подобна тема но не намерих, и за това се извинявам за този сигурно много много глупав въпрос ама исках и имам желание да се науча и просто влязох и си купих.Благодаря

Отговорено

Здрасти пич

Като купи китарата и усилвателя пробва ли ги в магазина?

Свети усилвателя като го включиш?

Провери ли кабела да не е прекъснат?

Ако не разбираш питай някой който е на ясно с електричеството(слаботоковите машини)

В темата само ще те овикат ,питай тук на лични(май нямаш право на писма),но когато задаваш въпрос описвай проблема подробно!

Отговорено

Цъкни по една снимка - общ изглед на китарата и кубето, детайли на буксите на китарата, кубето, жаковете на кабела.

Отговорено

Пусни усилвателя и му вкарай кабела, този който ти отива до китарата, но не го вкарвай в нея. След което докосни върха на буксата, която трябва да влезе в китарата. Ако не бръмчи усилвателя значи или кабела е прекъснат или има някакъв проблем с усилвателя. А ако бръмчи проблема е в китарата.

Отговорено

Пусни усилвателя и му вкарай кабела, този който ти отива до китарата, но не го вкарвай в нея. След което докосни върха на буксата, която трябва да влезе в китарата. Ако не бръмчи усилвателя значи или кабела е прекъснат или има някакъв проблем с усилвателя. А ако бръмчи проблема е в китарата.

Тоя номер е ясен за дъртите,ама трябва да намали ампа да не избие китайския говорител.