phile Отговорено Януари 18, 2005 Отговорено Януари 18, 2005 А той и дунапренът не е обикновен дунаорен .. Auralex e толкова...хмммм... Как да го кажа.... набит ....В смисъл,че не е мек,като обикновения дунапрен модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 само искам да кажа, че стъклената вата няма звукови качества. Тази на картинката е минерална и то трябва да бъде 45-75 кг/м3 плътност Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 (Редактирано) освен това дунапрена не става, той изолира само топлина той phile е написал какво става Редактирано Януари 19, 2005 от IvanDTr Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Още нещо се сетих. Комбинацията перфорирания картон и минерална вата има поглъщателни свойства в диапазона на средните и високите честоти и то не равномерна. Сега отивам да търся. Имам някъде схеми. Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 19, 2005 Автор Отговорено Януари 19, 2005 е начи последно да е минерална вата :think: Цитирай
NessoR Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 @IvanDTr .....да не заораваме, колко и къде трябва да се сложи ... пределно ти е ясно, че всичко зависи от размерите и материалите, които са ползвани за построяването на помещението...а затова, че стъклената вата нямала аудио свойства ела и виж а иначе е логично да няма чак такива аудио свойства както минералната, но съм чувал че се ползва, както се ползва и пясък, перлит и т.н.т... но как са направили Абироад не знам а и честно казано взех отношение по темата от обща култура.... Комбинацията перфорирания картон и минерална вата има поглъщателни свойства в диапазона на средните и високите честоти и то не равномерна, затова на 8-ия ден хората измислиха бас трапс .... но ще докарам човека, който изчете 2 тона литература тук да вземе отношение Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 @IvanDTr .....да не заораваме, колко и къде трябва да се сложи ... пределно ти е ясно, че всичко зависи от размерите и материалите, които са ползвани за построяването на помещението...а затова, че стъклената вата нямала аудио свойства ела и виж а иначе е логично да няма чак такива аудио свойства както минералната, но съм чувал че се ползва, както се ползва и пясък, перлит и т.н.т... но как са направили Абироад не знам а и честно казано взех отношение по темата от обща култура.... Комбинацията перфорирания картон и минерална вата има поглъщателни свойства в диапазона на средните и високите честоти и то не равномерна, затова на 8-ия ден хората измислиха бас трапс .... но ще докарам човека, който изчете 2 тона литература тук да вземе отношение Е... Аз се обадих за да помогна, не за да се заяждам, но ... щом не искате помощ от опита ми, няма повече! Цитирай
NessoR Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Не съм и допускал, че може да провокирам такава реакция явно днес не ми е ден ... спирам с писането по форумите за днес .... извинявам се на @IvanDTr има от мен една в Петък ако дойде към 18:30ч ще дадем томахавката на Снегурочка да я зарови на Хималаите Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Не съм и допускал, че може да провокирам такава реакция явно днес не ми е ден ... спирам с писането по форумите за днес .... извинявам се на @IvanDTr има от мен една в Петък ако дойде към 18:30ч ще дадем томахавката на Снегурочка да я зарови на Хималаите И ти имаш от мен една ако дойда. Ценя компютърните ти знания Цитирай
scav Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 За средни и високи честоти качествата на акустичния дунапрен vs. пресованото фибро стъкло, ала OC 703 или еквивалентен на него, са изравнени. Предимството на OC 703 обаче е в лоу енд-а. Абсорбира два пъте повече отколкото акустичнен дунапрен със същата дебелина. И това при положение че е закачен плътно към стената. За да бъде още по-ефективен, при абсорбацията на лоу енд, се поставя на такова разтояние от стената, колкото е и неговата плътност. И така всичко се променя - превръща в нещо като акустична мембрана която ако е 2" а има свойствата на 4" и абсорбира много по-долу от акустичния дунапрен. Самия начин на окачване може да се направи така, че при нужда да се сваля съвсем лесно което също е голямо предимство. Ако след врем се наложи да се сменя спейса просто се сваля и се закача на новото място. Обаче не всичко е толкова хубаво колкото изглежда, или поне в БГ. Дистрибутора на OC не внася въпросното пресовано фибро стъкло. Даже не знае за какво става на въпрос. Уелкъм ту Булгериа... Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 19, 2005 Автор Отговорено Януари 19, 2005 оххххххххх аз съм в София така че моля Ви пишете за неща, които може да се намерят тук моля Ви знам че искате да помогнете, но така мога да чета навсякъде по нета а да намеря такива материали точно никъде Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 оххххххххх аз съм в София така че моля Ви пишете за неща, които може да се намерят тук моля Ви знам че искате да помогнете, но така мога да чета навсякъде по нета а да намеря такива материали точно никъде Аз живея в София! Направил съм 6 студия и ако искаш ела виж! Всичко е с тукашни материали Цитирай
scav Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 Аз живея в София! Направил съм 6 студия и ако искаш ела виж!Всичко е с тукашни материали Как третираш контрол рум-а за средни и високи? А за лоу енд? С какви материали? Цитирай
phile Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 Аз живея в София! Направил съм 6 студия и ако искаш ела виж!Всичко е с тукашни материали Сподели малко опит как си подходил към изграждането им ... please.... Интересно ми е Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Аз живея в София! Направил съм 6 студия и ако искаш ела виж!Всичко е с тукашни материали Сподели малко опит как си подходил към изграждането им ... please.... Интересно ми е В първите няколко съм участвал, събрах малко книжки, от това което съм учил и от недостатъците, постигнати в другите започнах да правя моето. Имам в предвид това, което се намирам сега. Много малко Home или Project за западните стандарти. Сега имам намерение да правя друго, в което ще слагам и роял. То ще бъде по-голямо. Ще бъде и акустически живо! Не знам дали ще го правя с три изолации, ной вероятно не, но този път стените ще ги обработвам с акустични панели, хелмхолц резонатори, като всеки ще бъде предварително проектиран и изчислен и след това изработен и сложен на мястото му. Имам за целта кад програма и цялото време за да направя нещо от което да съм доволен! Цитирай
Recommended Posts