Jump to content
Българският форум за музиканти

Калъф за китара


Recommended Posts

Здравейте :)

Имам китара тип Explorer, обаче в България никъде не мога да си намеря подходящ калъф за нея (а подходящите са с цена от 170лв. нагоре, което ми се вижда адски много). Та затова реших да се пробвам да си направя сам калъф. Мога да шия и имам необходимата шевна машина, но проблема ми е намирането на материал за изработка - нито знам какъв трябва да е, нито къде мога да намеря. Затова ще ви помоля за помощ за това мое начинание :)

 

Благодаря ви, предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз наскоро мислех да си правя, но реших, че времето което ще му отделя искам да го ползвам за свирене и си купих такъв. Та по темата. Предполагам по-добре е да си вземеш някакъв материал който не пропуска вода, някакъв добър тънък дунапрен, и за шевната ти машина ще трябва доста здрава игла ама наистина доста :)

От къде може да си намериш материалите: отиди в някоя мебелна фирма (която прави мека мебел) там ще има всичко необходимо (много мостри на платове и различни дунапрени) дори може и да ти го направят аз се канех да пробвам. Може и някой магазин за платове, но няма да има такъв избор на кожи и дамаски.

Пак казвам не съм пробвал да си правя само нахвърлям идеи. Надявам се да стане добро уникално калъфче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове...опитвам се да го кажа с цялото си уважение....ама вие нормални ли сте?! :)

 

От Томан КУФАР за експлорър е под 100лв, а вие се опитвате да откривате топлата вода и да си шиете меки калъфи.... :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

^http://http://www.thomann.de/gb/thomann_gigbag1_explorer.htm

 

Това е около 30-40 лева. Не съм задълбавал, но предполагам има и други. Имаше някъде тема как се поръчва от Томан през Динакорд.

Ако е за спорта, давай смело, но само поради факта, че не можеш да си го намериш за под 170 лв...

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към двата поста по-горе. Да пичове/колеги нормални сме. Има хора които обичат ръчно направени неща.

Малко в страни от темата, но аз например предпочитам за подаръци (по рожденни дни и др такива) ръчно направени неща, дори и да са нескопосани и глупваи. Просто по-ме радват и изразяват уважение.

Но да , прави сте, излиза по-скъпо от към пари и време и това го знам. Затова (не ми се занимава да правя това, предпочитам да свиря, нямам толкова мн свободно време) си купих калъфче на LAG миналата седмица от кроко кожа за 151лева. НО, пича горе може и да се е навил да си го направи, за бога НЕ МУ УБИВАЙТЕ ЕНТУСИАЗМА ! Не става въпрос за кое е по-евтино, не е нужно всичко да се купува, стига с тея пари :) и глезотии навремето едвали е било така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчката за Томан се прави в Динакорд по каталога. Плаща се каталожната цена, при поръчката се оставя 20% капаро. Поръчаното пристига след 2-3 седмици. Не се вкарвайте в премеждия със шиене и други импровизации. Цените са такива, че просто не си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.