Jump to content
Българският форум за музиканти

Kreator - Phobia bass+guitar cover


Yves

Recommended Posts

Предполагам от заглавието се разбира, опит за кавър на Phobia от Kreator. Барабани миди със Superior Drummer, бас и китари от мен записвани с плъгини.

 

Има няколко проблема, които и сам осъзнавам, но не успях да се справя. "Пуканките" в записа просто са непреодолими за мен към този момент, не знам дали са от бавна машина, кофти интерфейс, кофти настройки или всичко заедно.

 

Като че ли е малко ниско нивото на записа, не знам защо така се получава. Всички писти са на максимални нива без да "влизат в червеното". Въпреки че червеното реално е всичко над 0dB и не знам дали е толкова лошо да се качва над него.

 

В общи линии и при смесване и при запис нямам опит и съм следвал де що съм попаднал на туториъли в нета общо взето без ясна идея какво правя :)

 

 

Чакам мнения и коментари :)

 

Благодарско!

 

http://soundcloud.com/ivokbg/phobia-final

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен записа и микса са ти много по-куци от свирнята. Не знам дали ще го приемеш като критика към първото или похвала към второто. :)

Дръмса и той един... странен... Имаш доста резерви в записа и микса и ако напреднеш там като цяло ще стане доста по-кораво...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, не знам, вие ще кажете, затова съм го пуснал тук. Не претендирам за звук и микс, най-вече ме интересуваше свиренето, а пък вече ако някой даде акъл за микса - бонус.

 

И на мен не ми харесва как звучи, затова и съм казал, че стрелях на посоки. Кажи ми нещо в детайли какво мога да пипна, щото наистина нямам идея откъде да започна...

 

Дръмса е с готов пресет на Ola Englund...нашумя напоследък в ютюб с разни записи и беше пуснал туториъл, всичко съм правил по него, включително компресори, екюта, ревърби... Пълен изрод е и неговите записи ме кефят, затова и се доверих сляпо. Честно казано барабаните не мога да ги определя как ми звучат....тупса-тупса....

 

Басът също е по негови "препоръки", само китарите ги правих както аз си знам, явно оттам иде проблемът :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.