Fats Отговорено Април 3, 2007 Отговорено Април 3, 2007 (Редактирано) След като се свалят старите фретове /най-добре е да го направи майстор със специални клещи/, отворите се запълват с епоксидна смола. Нанася се с тънка шпакла или бръснарско ножче. След това се обработва с шкурка, първо по-едра, след това по-ситна. Ron Carter, добро наследство ти е оставил баща ти. Коя година е тоя Прецижън? Редактирано Април 3, 2007 от Fats Цитирай
Schweppes Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 От скоро имам фретлес акустичен бас и страшно много се кефя на плътния му тон и начина на свирене.Доста бързо се свиква с позиционирането на тоновете и удоволствието е несравнимо... Интересно е,че никой не се сеща да подхване темата за "подходящи струни за фретлес...".Един мой приятел-Юри,който е басист и контрабасист още от утробата на майка си,ме посъветва да сложа по-гладки струни.Моите не са гладки,но басът си звучи перфектно.Какво ще кажете вие по въпроса? Цитирай
RonCarter Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 Ами де да знам - аз лично досега не съм използвал гладки. Пък и не се намират лесно в Пловдив. Чувал съм че се ползват заради фретборда - да не се драска. На моята китара има останали някакви следи но са минимални-почти не се забелязват. Ако някой знае нещо повече, моля да сподели! Цитирай
Demiurg Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 Ползват се, да, ако има... Преди години нямаше. На моя фретлес фингърборда му е от венге, и за 4-5 години свирене с roundwound струни съм го изорал страшно, а оттам се появява и едно гадно "бъздене". Сега поне на пазара има доволно много фирми вносителки, вкарват се всякакви струни - купувайте си или гладки, или "силиконови" (coated) и си пазете дървото ! Бих препоръчал nano-web струните на Elixir, но и Warwick и D'Addario имат coated strings (само дето не съм виждал у нас). Цитирай
Recommended Posts