Jump to content
Българският форум за музиканти

Особености при свиренето с фретлес


badhabittt

Recommended Posts

След като се свалят старите фретове /най-добре е да го направи майстор със специални клещи/, отворите се запълват с епоксидна смола. Нанася се с тънка шпакла или бръснарско ножче. След това се обработва с шкурка, първо по-едра, след това по-ситна.

Ron Carter, добро наследство ти е оставил баща ти. Коя година е тоя Прецижън?

Редактирано от Fats
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

От скоро имам фретлес акустичен бас и страшно много се кефя на плътния му тон и начина на свирене.Доста бързо се свиква с позиционирането на тоновете и удоволствието е несравнимо...

Интересно е,че никой не се сеща да подхване темата за "подходящи струни за фретлес...".Един мой приятел-Юри,който е басист и контрабасист още от утробата на майка си,ме посъветва да сложа по-гладки струни.Моите не са гладки,но басът си звучи перфектно.Какво ще кажете вие по въпроса? :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами де да знам - аз лично досега не съм използвал гладки. Пък и не се намират лесно в Пловдив. Чувал съм че се ползват заради фретборда - да не се драска. На моята китара има останали някакви следи но са минимални-почти не се забелязват. Ако някой знае нещо повече, моля да сподели!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползват се, да, ако има... Преди години нямаше. На моя фретлес фингърборда му е от венге, и за 4-5 години свирене с roundwound струни съм го изорал страшно, а оттам се появява и едно гадно "бъздене". Сега поне на пазара има доволно много фирми вносителки, вкарват се всякакви струни - купувайте си или гладки, или "силиконови" (coated) и си пазете дървото !

Бих препоръчал nano-web струните на Elixir, но и Warwick и D'Addario имат coated strings (само дето не съм виждал у нас).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.