Trysth Публикувано Юни 23, 2012 Share Публикувано Юни 23, 2012 Схемата е следната: използвам дебели струни (13-56, като планирам да сложа и по-дебела 6-та струна) и фабричния нът на китарата ми, която е ESP Edwards Explorer (24.75" скала), има затруднения с най-дебелите въжета. Демек 6-та струна не може да легне плътно в леглото си и седи малко над нъта, резултирайки във висок и не много удобен екшън. Спрял съм се на два варианта - да сложа нов нът или да дам цялата мотика на лютиер да ми изпили фабричния нът. Вариант 1 ще ми струва около 70 и няколко лв, тъй като за толкова намерих Earvana нът в ибей, за вариант 2 нямам представа за цената, но пък имам съмнения и притеснения относно качеството на крайния резултат. Инструментът ми е хубав и искам да избера правилния и качествен вариант. Какво бихте ме посъветвали вие, и някой има ли е, и как е решил подобен проблем? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юни 23, 2012 Share Отговорено Юни 23, 2012 Ako си сигурен, че след някой месец няма да ти дойде друг акъл за по-тънки струни, изпилването на nut-a е удачано решение. Избери добър лютиер и няма да имаш проблеми с качеството. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Юни 23, 2012 Автор Share Отговорено Юни 23, 2012 Няма ли някакви специфики относно големината на леглото, дълбочина и т.н.? Предполагам, че не е голяма философия, ама не знам до колко ще се доверя на някой да ми дълбае мандолината. Предложения? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Юни 23, 2012 Share Отговорено Юни 23, 2012 Аз слагах 6-та струна .60, естествено не влизаше. Едно малко парченце фина шкурка преъгъната на две я прекарваш напред назад по стените на леглото и периодично пробваш дали влиза. При мен стана и нямаше проблем. После върнах и по-тънки струни .54 и пак нямаше ядове. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Юни 23, 2012 Автор Share Отговорено Юни 23, 2012 Ясно, мерсаж! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юни 23, 2012 Share Отговорено Юни 23, 2012 Aз не бих ти препоръчал да го правиш сам. Има риск да направиш леглото прекалено широко или дълбоко, което ще означава смяна на nut-a. Ще се въздържа да препоръчам конкретен лютиер, за да не излезе като реклама, но има теми по въпроса. Потърси във форума има предостатъчно информация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Юни 23, 2012 Автор Share Отговорено Юни 23, 2012 А не, не съм се и замислял да го правя сам. Ще се насоча към някого, който разбира. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts