FFFDF Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Привет Преди известно време се реших да науча Селест на Иво Папазов. Доста време я мъчих и мисля, че успях да постигна задоволително ниво Та това е крайният резултат: Надявам се да ви хареса. Ще се радвам на почти всякакви коментари. Поздрави П.С.: Не знам защо, но като кача клипче в youtube и картината избързва от звука :crying: (на компа всичко си е ОК). Както и да е... Едва ли е от огромно значение 1 Цитирай
Lathron Отговорено Юни 22, 2012 Отговорено Юни 22, 2012 Харесва ми, според мен се е получило много добре При мен няма избързване на картината, YT понякога бъгва клипчетата докато ги обработва Цитирай
Tozi Отговорено Юни 22, 2012 Отговорено Юни 22, 2012 Браво. Като се има предвид че това не е лесно парче особено на китара добре си се справил. Сега след като го свириш е време да обърнеш малко внимание и на орнаментите които Иво свири, Ако не можеш да ги чуеш така вземи си Amazing Slow Downer и забави записа докато чуваш всяка изсвирена нота. П.п.: браво и за петруниното. Цитирай
kirilsat Отговорено Юни 22, 2012 Отговорено Юни 22, 2012 Браво!!! Голям кеф!!! Докато другите си чешат езиците във форума, ти направо си хвръкнал! Не съм го пробвал това парче, но ми се струва бая трудно?! Добавяш повече украшения от преди и вече не ти засича дясната ръка.... С две думи - продължавай така! С времето, неволно ще добавяш повече украшения, а в тая музика имаш пълната свобода, да го правиш!!! Успехи!!! Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Юни 24, 2012 Отговорено Юни 24, 2012 Много ме изкефи този опит, признавам си! А това, което казва Tozi - за чуването на всяка изсвирена нота, ме довежда до пълен потрес (особено ако трябва да ги артикулирам с глас). И при мен няма разминаване между оригинала и китарата, браво! Цитирай
FFFDF Отговорено Юни 24, 2012 Автор Отговорено Юни 24, 2012 Благодаря за добрите думи @ Tozi - Ще се опитам да приложа подхода, който предлагаш. Аз по-скоро си мислех, че обратният подход ще бъде по-успешен, т.е. да усвоя различни орнаменти и да започна да ги прилагам, когато свиря. За целта си купих един учебник за тамбура, в който има обяснени с доста примери най-разпространените орнаменти и сега се упражнявам с него. От друга страна не знам дали и това ще доведе до голям успех, понеже (поне според мен, понеже не съм капацитет) изпълнението на орнаменти на китара и на тамбура не е еднакво (поне като резултат). Ще седна тия 2-3 дни и ще се опитам да направя това, което казваш поне за някоя от частите и ще кача резултата тук Наистина с огромна радост ще приема всякакви съвети от по-опитните съфорумници, които имат знания в тази насока @Angelina Честито за дъщеря ти Цитирай
Recommended Posts