~DN Публикувано Юни 18, 2012 Публикувано Юни 18, 2012 Някой свирил ли е с такава настройка? Какъв размер струни са за предпочитане? Като навъртам ключовете ме е страх, че ще скъсам някоя жица и ще ми извади окото. ^^ А изглежда супер интересно с тия големи интервали. Аз от време навреме настройвам първата струна 1 whole step нагоре имено заради тоя ефект, но чак до такъв опън не съм стигал. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 ^ Виж ся, ич не мога да разбера за какво говориш. Трябва да ровя в тубата да го намеря тоз и да видя как си настройва китарата? Айде като пускате нова тема да внасяте малко повече инфо, а не да ни карете сами да си го търсим ... Со здраве! Герги 2 Цитирай
~DN Отговорено Юни 18, 2012 Автор Отговорено Юни 18, 2012 (Редактирано) Дададада 'Начи... слушай ма са, брат - Robert Fripp от King Crimson измислил (или популяризирал, не съм сигурен) настройка на китарата, която той нарича New Standard Tuning (NST -> CGDAEG). Мислех, че е добре познато явление и че само аз тепърва го откривам, затова така забулено го дадох. http://en.wikipedia.org/wiki/New_standard_tuning Редактирано Юни 18, 2012 от ~DN Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 No offence За пръв път го чувам и ще е интересно като си отворил темата да дадеш повече инфо! Поздрави! Герги 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 19, 2012 Отговорено Юни 19, 2012 Не ми се мисли какъв сет струни трябват за това поредно извращение... 2 Цитирай
mandingo Отговорено Юни 19, 2012 Отговорено Юни 19, 2012 Ами то си е написано в коментарите кьм клипа в тубата - .052 .040 026 .015 .009 .008. Цитирай
baitanas Отговорено Юни 21, 2012 Отговорено Юни 21, 2012 (Редактирано) GDAE се настройва цигулката....CGDA се настройва челото... +едно G на първа струна... Редактирано Юни 21, 2012 от baitanas Цитирай
bustard Отговорено Юни 21, 2012 Отговорено Юни 21, 2012 Така, докато се лигавех един ден я пробвах с 10 ме беше страх, но стана...за 30 минути, после я свалих пак на Ми. Основното е, че стават Power Chords навсякъде...аз ползвам Drop D за подобна цел. Известна настройка е, но не и в БГ. Тук и King Crimson не са много пополярни, но нищо. Цитирай
Recommended Posts