Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане за пръстите


Recommended Posts

Не забравяйте обаче, че силата на натиск, към която всеки привиква, зависи много от китарата, с която свири. То и затова е хубаво да се почва с по-недодялани инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 62
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

ми като поставиш един ъгъл на 90 градуса от земята и тялото на китарата трябва да е на този ъгъл. Тоест като седнеш нормално и китарата не трябва да е назад ами да е на 90 градуса или малко напред!!! :D баси явно немога да обеснявам

абе всеки случай китарата не трябва да се държи така:

:P:rolleyes:

Редактирано от EmchoDT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

баси явно немога да обеснявам

Напълно възможно ;)

 

Всъщност няма писано правило, важното е да държиш китарата по начин в който няма напрежение, болка и неудобство. Мoже да си позволяваш волности до момента в който не почнат да ти пречат. Правилно е тогава когато ти е най-удобно да свириш нещата които искаш. Има хора с къси, с дълги ръце, пръсти и т.н. така че не може да се каже че има универсално правило как се държи китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми като поставиш един ъгъл на 90 градуса от земята и тялото на китарата трябва да е на този ъгъл. Тоест като седнеш нормално и китарата не трябва да е назад ами да е на 90 градуса или малко напред!!! :( баси явно немога да обеснявам

абе всеки случай китарата не трябва да се държи така:

:D:no:

Пф.... ок какво имаш предвид.

1. :violin:

2. :guitar:

3. :no:

 

посочи правилният отговор! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забравяйте обаче, че силата на натиск, към която всеки привиква, зависи много от китарата, с която свири. То и затова е хубаво да се почва с по-недодялани инструменти.

Всъщност не. Добре е да се почне с хубав инструмент. Колкото се може по-добър. Иначе свиренето става излишно, след като, като ти попадне добър инструмент в ръцете не можеш да го контролираш.

 

Колега Bear, чудех се кога да сложа сходно мнение с твоите тук.

 

Наистина станаха прекалено много разбирачите, които просто те отказват да пишеш каквото и да било, защото 90% са толкова тесногръди, че отказват дори да се опитат да осмислят това, което някой си е направил труда да напише. Когато се пита за някакво мнение, по разните му там теми, аз лично забелязвам, че ЛИЧНО мнение липсва, а когато някой се опита да изрази такова бива линчуван от масата ентусиасти-разбирачи, чиито опит се гради на абсолютно едностранчиви условия от страна на инструмент/техника(gear)/начин на свирене. Колко хора казват "абе аз може и да греша, ама не че искам да се заяждам, пък и вие разбирате повече, пък аз нали така си мисля, но не знам дали разсъждавам правилно..." и най-накрая заветното "еди какво си ми харесва"!!! Еми...!!! Защо всичко трябва да става с овъртания, заобиколки, защо има такъв страх от собственото менине бе, скъпи съфорумници. Защо така собственото мнение първо трябва да мине през ОБЩОТО, да се смекчи малко, да мине през филтъра на вешето "добре" и после да излезе?! И останалите разбирачите защо не вземат да погледнат под малко по-друг ъгъл на това, което им се каже?!? Всяка тема се пуска със страх от поредните критики, всеки пост е написан като че ли с цел да се "победи" предишния. ЗАЩО?! "Вижте ме аз съм най-големият!" - Подходящ лозунг, може да си го сложите на подпис... Никой нито ви познава, нито знае какво ви интересува, с какво се занимавате и т.н.

 

В конкретния случай - EmchoDT аз лично го разбрах веднага какво иска да каже, вие толкова ли сте глупави, че да не схванете за какво става въпрос, или просто на такива се правите? Страшно съм разочарован. Просто винаги сте способни да убиете ентусиазма на човек, колкото и голям да е той (ентусиазма). Не си струва.

 

Айде. Лейте поредните критики и нападки, да ви видим до къде ще стигнете, преди модераторите да затворят темата. До утре сутрин, докато станат, има много време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В конкретния случай - EmchoDT аз лично го разбрах веднага какво иска да каже, вие толкова ли сте глупави, че да не схванете за какво става въпрос, или просто на такива се правите?

Абе явно сме глупави :bravo: Поне буквално това което каза... Малко съм я забравил геометрията ама 90 градуса знам колко са :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми колега кво да ти кажа...

1во тва с пукането наистина освен артрит нищо полезно няма да ти докара.,,

2ро вярно че всеки си има техника,ама никъде няма такава постановка полу-легнал...много ясно че ще те болят, и то не само пръстите,ами и ръцете и врата,хехе пък и мисли в перспектива- как ше излезеш 1 ден на сцена полу-легнал...

3то наистина не трябва да натискаш а да свириш леко - от това също идва част от болката...

4то как няма да те боли,като се занимаваш само от 4 месеца и пръстите ти не са свикнали на натоварването...

Не се притеснявай - сега ше почне да те наболява и дясната китка,...ако свириш поне 2-3 часа на ден...всичко е нормално и иска упражнения!! :pray: :guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз един съвет да дам, като правиш упражнения обекновенно почват разни болки породени от стягания и напрежение, тогава е момента да си починеш 10на минути. Отваряш форума примерно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

благодаря пак на всички и на модовете че ми стои още отключена темата.

начи да кажа кво е половението.

първо, спрях да си пукам пръстите въпреки че снощи докато свирех леко се схванаха и усетих че ако ги изпукам ще се оправят, все пак не го направих и схващането отмина, така няколко пъти. смао един път без да искам ама сега съм на отвиквателен период :(

тва със дроповете е супер готино за свирене, особено на лимп бизкит песните от най стария албум. обаче свирейки го само със показалеца усетих че е яко уипражнение за сиолата му. НО такива мазоли получих оп него особено от 5 струна че вчера не можех да свиря :( а с 3 пръста не ми е еудобно. с един е най яко, ако можеше нещо да сложа на пръста ти да не се омазолява щеше да е хубаво ама не се сещам кво.

 

така да питам вече малко извън темата ама тя и без тва стана манджа с грозде.

понеже съм с класическа китара и като си я сваля с тон и половина струните ''омекват'' демек няма такова напрежение в тях, ще се отрази ли тва на формата на грифа? да не вземе да се изкриви?

 

 

аа и ако си спомняте солото от султанс ъф суинг, второто, възможно ли е да се свири със същата бързина на класическа щото аз се съмнявам :) някакси твърде високи са струните около 12 прагче за такова бързо свирене.

 

а и още нещо, имаше тука некви видеота за супер бързо свирене на китара, накой ако знае да даде линк, а инаше и едно shred durst и него не мога да го намеря

Редактирано от Gee Tee Age
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Абе пич това да свириш с 3 пръста и дропнат тунинг беще майтап :(

 

Инъче кво друго да ти кажа - свиреш докато ти се уморят пръстите, почиват 10 мин и пак, и пак, и пак, и пак....

 

едва ли ще я сбърка че я сваляш толкова - моята кухарка всеки ден я настройвам от Си до Ми и обратно според зависи какво свиря и нищо и няма...

 

на класическа китара няма да се научиш да свириш сола като за електрическа :)

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е задължително да е само с показален, примерно имаш --1--3--4--3--1-- и го свириш с показалец, безимненен и кутре...

 

акустичната китара е с по-дебели струни, няма толкова състейн, няма гейн и т.н. примерно има нещо които на акустичната китара дори да ги изсвириш те няма да се чуват, разни по сложни хамър он-и и пул офф-и, хармоници, техники за заглушаване и т.н.

 

кухата китара е добър начин да развиеш сила на пръстите, обикновенно (но не винаги) на акустична китара се свири по трудно, с повече натиск и т.н. и евентуално ако минеш на електрическа ще ти се струва лека като перце...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тва последното е супер. аз си мислех глей са тая кухарката с тия меки струни си ги натискам все по добре ама като мина на електрическа ще ми е адски трудно демек нищо не правя. са като разбрах че е по лесно, супер. а тва че някои работи не се чуват не значи нищо. аз си знам че ги има, така и за тапинга правя-тапвам въпреки че почти нищо не се чува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.