BOSH220V Публикувано Юни 3, 2012 Share Публикувано Юни 3, 2012 Привет! Имам един проблем за който не успях да намеря достатъчно ясна информация в другите топици на които попаднах. Китарата ми има два единични адаптора. Когато я пусна всички струни се чуват прилично само първа е около два пъти по-тиха от останалите. Това е и в 3-те случая - когато работи по един от двата и когато и двата адаптора работят. Всякакви съвети за решение на проблема са добре дошли :) Благодаря за вниманието предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Юни 3, 2012 Share Отговорено Юни 3, 2012 И аз го забелязвам този проблем с тънките струни особено когато си набримча Noise Reduction-a на процесора. Явно комбинацията от потискане на смущенията и калпави адаптри води до необходимостта от значително по-силно изразена атака за извличането на съответния звук. Благодарности на колегите, които могат да дадат съвет по този въпрос Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Юни 3, 2012 Share Отговорено Юни 3, 2012 И аз го имах същия проблем на една китара с H-H адаптери. Самоче при този на "bridge" се получаваше а на другия не. Но при мен адаптерите са с винтчета и се настройва височината спрямо всяка струна. Поиграх си малко и вече е нещо приемливо, а преди разликата беше осезаема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Юни 3, 2012 Share Отговорено Юни 3, 2012 А китарата каква е..Дай марка модел ..ако адаптерите имат модел ,също .. Като цяло може да е от няколко неща...Калпави адаптери (неправилно хващащи струната) Кофти струни....или прекалено тънки..Като обърнеш внимание на тези неща мисля ,че ще си решиш проблема.... Ако не се реши хавата, може би просто да си я настроил толкова ниско като екшън, че да закача по праговете и да я убиват като звук...Абе все от нещо Е....Ама мой съвет- почни.... от най- евтината хава..с уважение Гого 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Юни 3, 2012 Share Отговорено Юни 3, 2012 (Редактирано) Да допълня адаша, наистина погледни магнитите на адаптрите дали са "нивелирани" спрямо струната. Виждал съм китара където магнита бяга с цял половин сант от резонанса на струната! Редактирано Юни 3, 2012 от Георги Тотев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Юни 3, 2012 Share Отговорено Юни 3, 2012 Да не си я сложил наобратно? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOSH220V Отговорено Юни 4, 2012 Автор Share Отговорено Юни 4, 2012 А китарата каква е..Дай марка модел ..ако адаптерите имат модел ,също .. Ето тази втората е като моята http://www.musikkeller.com/mk/index.php?id=hersteller&typ=musima&lang=en Бая антика е 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts