Lathron Отговорено Май 22, 2012 Отговорено Май 22, 2012 Днес пообмислих положението ти и се сетих за няколко варианта: Преди година-две бях попаднал на тази литература - http://www.ultimate-guitar.com/search.php?value=The+Ultimate+Guide+To+Guitar&search_type=columns . Това е "учебник" съставен за начинаещите, вътре има всичко - стойка, как се държи перце и пр. Не съм работил с него (!), но си спомням, че има много хубави неща. Хубаво е да използваш и видео уроци. http://www.guitarlessons365.com/lessons-archive/beginner-guitar-lessons-archive/ Това е секцията на сайта с уроци за начинаещи (има още уроци за напреднали и по-по-напреднали, на песни, абе все хубави неща). Човека е много готин, добре обяснява и е добър китарист като цяло. *На твое място бих използвал този сайт предимно, а учебника, който сега ти показах, колкото да затвърдя нещата или да си дообясня нещо. Имам още литература, която може да ти бъде полезна, но не мога да я намеря в интернет, тъй че, ако искаш дай скайп/мейл за да ти ги пратя Цитирай
PuppetMaster Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 Аз бих искал да се включа в темата с въпрос-предложение. Аз също съм самоук "дрънкач" на китара и след около година практика, усещам нуждата от учител, който да обясни и да покаже нещата и грешките в момента. Та не е ли по-добре да се започне с учител или поне някакви уроци от приятели, познати и т.н. от колкото с видео уроци и заучаване на песни с липса на техника? Цитирай
Lathron Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 ^ Разбира се, че е по-добре. Учителят ти поправя стойката, техниката, постановката и пр. Но не всеки може да си го позволи все пак.. Цитирай
PuppetMaster Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 Аз, въпреки че не съм с кой знае колко големи финансови възможности мисля да се запиша на уроци в една школа за по 20 лева на урок, защото искам да напредна малко, за сега съм зациклил до едно ниво, а не искам да е така. Та идеята ми е, че с 80 лева на месец (дори и по-малко) мисля че може да се напредне не малко. Но не мога да знам със сигурност, така предполагам. Цитирай
Lathron Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Че може - може, но зависи дали ще попаднеш на добър учител, дали ти самия ще се подготвяш на 110% и така. Но пробвай, няма да са пари, хвърлени на вятъра (поне така се надявам). Цитирай
oziato Отговорено Юни 28, 2012 Отговорено Юни 28, 2012 Без учител да се учиш ми звучи странно, но ти си знаеш . м/у другото таблатури има преди още да се използва петолинието( не са измислени,защото нотите са по-трудни) . Понеже нотното писмо има по-голями възможности, таблатурите отпадат. 20в се възраждат ако не се лъжа от америка идва това възраждане) , защото някои хора (все повече за съжаление) не могат и/ или не им се занимава да научат нотите. Цитирай
Recommended Posts