Jump to content
Българският форум за музиканти

Учебник по китара


Recommended Posts

Днес пообмислих положението ти и се сетих за няколко варианта:

 

Преди година-две бях попаднал на тази литература - http://www.ultimate-guitar.com/search.php?value=The+Ultimate+Guide+To+Guitar&search_type=columns . Това е "учебник" съставен за начинаещите, вътре има всичко - стойка, как се държи перце и пр. Не съм работил с него (!), но си спомням, че има много хубави неща.

 

Хубаво е да използваш и видео уроци. http://www.guitarlessons365.com/lessons-archive/beginner-guitar-lessons-archive/ Това е секцията на сайта с уроци за начинаещи (има още уроци за напреднали и по-по-напреднали, на песни, абе все хубави неща). Човека е много готин, добре обяснява и е добър китарист като цяло.

 

*На твое място бих използвал този сайт предимно, а учебника, който сега ти показах, колкото да затвърдя нещата или да си дообясня нещо.

 

Имам още литература, която може да ти бъде полезна, но не мога да я намеря в интернет, тъй че, ако искаш дай скайп/мейл за да ти ги пратя :)

 

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих искал да се включа в темата с въпрос-предложение.

Аз също съм самоук "дрънкач" на китара и след около година практика, усещам нуждата от учител, който да обясни и да покаже нещата и грешките в момента. Та не е ли по-добре да се започне с учител или поне някакви уроци от приятели, познати и т.н. от колкото с видео уроци и заучаване на песни с липса на техника?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Разбира се, че е по-добре. Учителят ти поправя стойката, техниката, постановката и пр. Но не всеки може да си го позволи все пак..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, въпреки че не съм с кой знае колко големи финансови възможности мисля да се запиша на уроци в една школа за по 20 лева на урок, защото искам да напредна малко, за сега съм зациклил до едно ниво, а не искам да е така. Та идеята ми е, че с 80 лева на месец (дори и по-малко) мисля че може да се напредне не малко. Но не мога да знам със сигурност, така предполагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че може - може, но зависи дали ще попаднеш на добър учител, дали ти самия ще се подготвяш на 110% и така. Но пробвай, няма да са пари, хвърлени на вятъра (поне така се надявам).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Без учител да се учиш ми звучи странно, но ти си знаеш . м/у другото таблатури има преди още да се използва петолинието( не са измислени,защото нотите са по-трудни) . Понеже нотното писмо има по-голями възможности, таблатурите отпадат. 20в се възраждат ако не се лъжа от америка идва това възраждане) , защото някои хора (все повече за съжаление) не могат и/ или не им се занимава да научат нотите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.