Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте ,имам синтезатор Casio ctk 591 и искам да го свържа с лап топа. Взех си кабел midi към usb и ги закачих. Прегледах настройките на Casio-то и уж направих каквото трябва(gm mode on) ,за да направя комуникацията ,но уви нищо не става. Използвам Synthesia като програма и там ми отчита ,че имам свъразан синтезатор. Прегледах и на програмата настройките обаче така и нищо не става(сменях каналите за комуникация). Лампичките на кабела светят(2 от 3) и ми се струва ,че се е получила връзката все пак.

Аз искам да изкарам звука от синтезатора на лап топа за да го прехвърля през него на уредба и когато използвам програми като синтезията да отчита натискането на клавишите в програмата.

Дайте ми насоки ,какво мога да направя ,защото се изчерпах ,струва ми се ,че има някаква тънкост ,която ми убягва.

Благодаря предварително :)

Отговорено

Нещо не схващам какво точно очакваш да се получи...За да получиш правилен отговор, задай правилния въпрос..

и все пак- по MIDI звук не се пренася, пренасят се съобщения които да задействат даден софтуер да възпроизведе звук.

като начало гони посоката клавир-РС. Опитай някой софтуерен синт със FM7 или 8 примерно, като за изходно устройство задай саундкартата.

Отговорено

Доста тънкости ти убягват май :greenangel: Виждам, че си се регистрилал през декември, досега нищо ли не прочете тук, има доста подробни обяснения като за твоя случай. Ако в лаптопа нямаш аудио вход - audio in, ще ти трябва нещо такова:

http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/musical_instruments/detail-page/B0023BYDHK-1.jpg

Отговорено (Редактирано)

Това което ти отчита лаптопа са MIDI message.Свържи си директно синта към уредбата със аудио кабели а лаптопа го използвай за Midi.

http://en.wikipedia...._specifications

Редактирано от los vlados
Отговорено

Подкрепям Los Vlados.

Mi4manе, не е ясно какво и защо искаш. Явно основната ти идея е изхода на Касиото да иде в уредбата. В този случай вържи audio out-а му директно в уредбата. Лаптопа не ти трябва.

Ако искаш да го командваш от лаптопа или да си записваш изпълненията като MIDI файлчета, ей тогава ти трябва USB кабела. Но audio out-a пак си го остави директно в уредбата.

Но така както те чета, по-скоро искаш само първото, в който случай забрави за УСБ-кабела защото няма да ти трябва.

Поздрави