lyu_records Отговорено Май 4, 2012 Отговорено Май 4, 2012 Най-разумното е да отидеш на лютиер! Аз съм не разумен и за това в повечето случаи се оправям сам. Но не се притеснявай не е непоправимо моята се сцепи мнго по кофти. Цитирай
iliev.p Отговорено Май 4, 2012 Отговорено Май 4, 2012 [media=http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-ciia/page__fromsearch__1]http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-ciia/page__fromsearch__1[/media] Разгледай този пост тук има такъв ремонт на Бас Трафик ! Цитирай
lyu_records Отговорено Май 4, 2012 Отговорено Май 4, 2012 (Редактирано) Да но тук се е отцепил право и е доста по сложно. Докато при мен а и както при колегата е под ъгал а и за това аз избрах да го направя с коларски болт (по-лесно е, здраво е и отнема по-малко време). Редактирано Май 4, 2012 от lyu_records Цитирай
iliev.p Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 lyu_records - Извинявай ,но аз се опитвам да насоча човека от кого да вземе инфо как най добре да оправи китарата,тъй като е в чужбина. А ти настояваш за твоя начин чрез коларски болт,който едва ли е най удачният начин, какъв е проблемът и ти самият да си се консултирал с Бас Трафик ,разгледай линка има доста инфо за неговата работа и решения при счупвания , и тогава предлагай твоя способ на коларският болт. Цитирай
Belgarad Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Виждал съм и съм свирил на китара със строшена по същия начин глава. Беше залепена със епоксидна смола доста грозно, но пък беше здрава и в това състояние от години. Няма какво да му се плашиш на това счупване лепи, дали с епоксидното лепило по начина, по който е посочил един от колегите, дали с лепило за дърво няма значение. Няма да прецакаш нищо и в двата случа. Красотата на работата зависи от това колко си сръчен, а в случая звукът на китарата няма да се промени. И да изглежда грозно все тая, китарата е за свирене не да ти краси стаята. ПС: iliev.p ти да не си PR на Bass Trafic, а също харесвам работата му, но да дадеш 50 лв. за ремонт и 50 лв. транспортни разходи за китара за 200 лв. е повече от тъпотия. Цитирай
ultramega Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 (Редактирано) Трябват стяги за тази работа и също така да се обмисли как да се стегне така ,че при стягането наместените предварително части да не се приплъзнат(заради ъгъла на счупване и това че стягите стягат успоредно и натиска може да ги размести ) . Аз не бих използвал епоксидна смола. Бих си помогнал с малки пирончета за фиксирането (да не са забити докрай). След това ги махаш . При положение че се вижда пукнатина, 2,3 малки дупчици няма да са голяма работа(могат и да се запълнят с нещо ). Но аз бих залепил и декоративен фурнир от към лицевата част след това . Тогава вече отпред по нищо няма да си личи интервенцията. ПП Със зегето по добре не опитвай да отнемаш . Ако изравняваш частите , ще трябва допълнително парче (според мен) Редактирано Май 5, 2012 от ultramega 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Имах предвид само съвет, тъй като лицето е в чужбина и няма възможност да я даде на лютиер който и да е той, май не четете внимателно какво се пише. А Коцето и без моя PR си има авторитет на супер майстор ! А и основният му проблемна питащият е заради който търси помощ е, че двете части не прилепват плътно едно към друго,което гарантира здравото залепване,та питането му е точно за това как да ги направи да прилепват плътно ! Не се впрягам, при почти всички въпроси се стига до този момент да се налагат собствените виждания , не правилният начин, затова никога не си хабя нервите от писаните забележки тук към мен,дори да ме баннат, Belgarad ! 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Колега когато човек не е лютиер и не може да си го направи на сглобки единствения начин е да се залепи. А когато се лепи трябва и някакъв допълнителен крепежен елемент освен лепилото (еУементарна логика). Аз не настоявам, просто казвам, че ства много здраво и няма трошене повече. А вече как ще си го направи колегата си е негов избор. Цитирай
7thString Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 За епоксидното лепило не знам, доколкото знам това за дърво, при преебавка може лесно да се разтвори и да се повтори операцията. За малките гвоздеи, които колегата спомена, не съм виждал такова нещо да прави някой по клипчета, по-скоро фиксират с няколко стяги в различни направления и притискането на цялата площ в сандвич от допълнителни плоскости, за да не мърда на никъде. Цитирай
iliev.p Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 lyu_records - Имах предвид да се кОнсУлТира с Коцето, ти като си голям майстор вземи го направи в картинки да го види човека как да го стори, щом твоят метод е еументарен. Цитирай
ultramega Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 За малките гвоздеи, които колегата спомена, не съм виждал такова нещо да прави някой по клипчета, по-скоро фиксират с няколко стяги в различни направления и притискането на цялата площ в сандвич от допълнителни плоскости, за да не мърда на никъде. Ами зависи от случая... При този ъгъл с обикновени стяги няма как да го фиксираш така че гарантирано да не помръдне. Сигурен ли си , че тези клипчета дето ги гледаш са за подобен проблем. Цитирай
7thString Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Ми, това, което постнах беше точно такова диагонално счупване. Ама както казах, нямам практически опит кой знае какъв в такива начинания Цитирай
ultramega Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Да линка не го бях видял. А ти изгледа ли го това ,което си постнал ? Човекът казва , че е възможно да се получи това приплъзване , за което и аз говоря. И е сложил не пиронче а винт Той е избрал да е отзад. Аз предпочитам отпред , защото после там може да се залепи фурнир и да се скрие. Цитирай
7thString Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Прав си, не се бях загледал...с пиронче мисля, че би било по-безболезнено. Даже не знам има ли смисъл да го вадиш ако е късо, вместо да го набиеш докрай да не се вижда... Цитирай
lyu_records Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Ето: Ето така си сложих болта. И днес китосах финно фронталната част. Колега Илиев не е нужно да болтваш написаното от теб аз виждам. В общи линии направих следното: Намазах счупенето с хубаво лепило за дърво издупчих 2-те части и ги хванах с коларски болд. След това запилих с дремела главата и гайката на болта за да не старчат, китосвам за да не се вижда болта и след това боядисвам. Кита съм го слагал преди 2 години и не се е напукал а и няма да се напука. От днес захванах да я правя, че ме мързеше на времето а и ми беше любопитно дали ще държи. Не се имам за майстор просто съм имал същия проблем и изказвам своето мнение. Цитирай
Recommended Posts