Jump to content
Българският форум за музиканти

Гриф


break

Recommended Posts

Здравейте, пиша ви защото имам проблем с мега страта и до онзи ден щогоде добре свиреща Кремона кухарка(която не мога да заменя поради недостиг на финанси, а и си има сантиментална стойност).Така проблема е следния при онзиденшното купонче се поразсвирихме с приятели, но установих неприятно жужене на струните дори когато ги свиря празни( по-спецялно 6та) и реших,че този проблем ще го реша чрез обтягане или отпускане на грифа, но при първата корекция не съобразих да отпусна струните, при следващите опити вече ги бях отппуснал, но жуженето не изчезна кой знае колко. Реших да не се занимавам ами да си свиря така пък на трезва глава да му мисля. Е да ама се оказа, че тази преди приемливо свиреща китара(за годините си 15+) няма настройване и по-конкретно 3та, втора също не звучеше добре, но не толко трагично. Може ли да съм прецакал грифа и ако не е той, какво може да е? Дайте някакво мнение!

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че проблема не е от праговете а е от изметнат гриф? И как така си го въртял тази китара има ли тръсрод? Ако има се гледа следното преди да се върти:

 

Neck.png

 

При втория случай (от горе на долу) натягаш при третия отпускаш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има тръсрод и сега като я загледах грифа ми изглежда добре. Сигорно е от праговете,както казваш, но все пак дори и праговете да са прецакани, защо няма настройване и то както казах само на на 2 и 3та струна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще рече няма настройване звучат фалшиво или браждът? Ако зеучат фалшиво и не можеш да я настроиш, провери разстоянието от нъта до 12 праг дали съответства с разтоянието от 12 праг до магарето долу, според мен друго нама какво да е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж прагчетата дали са износени и ако са износени доста, са за смяна. То сега поне има прагчета и се намират ефтино. В Бургас ги купих за 5 лева мисля че бяха.

Преди две години и аз имах същия проблем с настройването на моята Кремона, която е на 38г. без тръст роуд и е свирено с нея само с метални струни. След като смених всички прагчета се оправих с настройването и сега звучи добре, като имаш предвид че през годините, никога не бях и сменял прагчета. Наистина прагчетата бяха много износени, особенно от първо до пето прагче, на първа втора и трета струна.

 

Сега обаче и поставих струни за класическа китара и пак звучи добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.