kiko77 Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 (Редактирано) Здравейте, трябва ми юсб-клавиатура, която да използвам като я връзвам с кома и от там да работя с музикални програми - софтуерни симулатори. До сега не съм свирил по този начин и ми е интересно да опитам. Давам си сметка, че ще ми трябва и добър аудио-интерфейс за това. Ще се купува от интернет от Англия, така, че не съм обвързан от предлагането в България. Изискванията са ми - да влиза приблизително в гореспоменатият бюджет; да е поне 6 октави; да не е нито напълно тежка (знам, че за тези пари хамър-клавиатура няма и да намеря), нито напълно лека, като, да кажеме, евтините серии на Ямаха. Имам Ямаха PSR 340 в БГ и клавиатурата и въобще не ми харесва - прекалено мека и непружинираяща. Искам тази да става както за класически пиеси, така и някой други по-съвременни стилове и експерименти, а също така и някои балкански ресторантьорски стилове и съответните техники. С две думи - да е възможно най-универсална, като не е прекалено мека. Прочетох доста мнения във форума, както и поразгледах някои оферти и останах с впечатлението, че май тази серия на М-аудио няма алтернатива за тези пари. Тук от Англия излиза равностойността на 300 бг лева, а същевременно от отзивите на потребителите излиза, че, общо взето - хората са доволни от качеството. От това ковто видях като разцъквах различни магазини - не можах да намеря 6 или 7-октавни клавиатури до 200 англ. паунда или малко отгоре. Има някаква марка CME, чиито големи клавиатури са доста по-скъпи. Толкова ли са по-добри от М-аудиото? Знам, че Роланд имаха някакви под марката Едирол, но така и не успях да ги намеря на сайта им. Гледам и едно Casio CDP-100 88, ама и то излиза доста над бюджета. Някой има ли представа дали има нещо за тая цена, което да е алтернатива на м-аудиото? Гледам и едно от евтините ел. пиана на Ямана - Yamaha: NP-31 - 6 октави - 76 клавиша, с вградено усилвателче и колонки. Тя също е с полу-тежка ''Пиаджера'' клавиатура и маалко излиза от бюджета ( със 50-100-тина лв) и е 6 октави, но, ако е по-качествена бих я предпочел. А и по принцип би било много удобно да може от време на време да се свири на нея и на ефектите и без да се включваа компа. За тая Ямаха пише, че има МИДИ изход, това безпроблемно ли е като връзка с компа или М-аудиото е по-добре за връзка с компютър? Ако някой има поглед и/или мнение по въпроса и се сеща за алтернативи, нека да сподели. Предварително благодаря! Редактирано Май 1, 2012 от kiko77 Цитирай
Triksy Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Здравей, аз продавам неизползвам Keystation 88es за 300 лв 0888 35 26 51 - Диана Цитирай
viksps Отговорено Май 14, 2012 Отговорено Май 14, 2012 Keystation 88es няма алтернатива за цената си ,,,,, доколкото ми е известно, де. Според мен единствен недостатък са малкото контролери - но това се понася. Иначе клавиатурата е мн приятна, по мое скромно мнение, 1 Цитирай
Recommended Posts