Jump to content
Българският форум за музиканти

Eвтина USB-клавиатура - има ли M-Audio Keystation 88ES алтернатива за пари до 400-450 лв.?


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,

трябва ми юсб-клавиатура, която да използвам като я връзвам с кома и от там да работя с музикални програми - софтуерни симулатори.

До сега не съм свирил по този начин и ми е интересно да опитам. Давам си сметка, че ще ми трябва и добър аудио-интерфейс за това. Ще се купува от интернет от Англия, така, че не съм обвързан от предлагането в България.

Изискванията са ми - да влиза приблизително в гореспоменатият бюджет; да е поне 6 октави; да не е нито напълно тежка (знам, че за тези пари хамър-клавиатура няма и да намеря), нито напълно лека, като, да кажеме, евтините серии на Ямаха. Имам Ямаха PSR 340 в БГ и клавиатурата и въобще не ми харесва - прекалено мека и непружинираяща. Искам тази да става както за класически пиеси, така и някой други по-съвременни стилове и експерименти, а също така и някои балкански ресторантьорски стилове и съответните техники. С две думи - да е възможно най-универсална, като не е прекалено мека.

Прочетох доста мнения във форума, както и поразгледах някои оферти и останах с впечатлението, че май тази серия на М-аудио няма алтернатива за тези пари. Тук от Англия излиза равностойността на 300 бг лева, а същевременно от отзивите на потребителите излиза, че, общо взето - хората са доволни от качеството.

От това ковто видях като разцъквах различни магазини - не можах да намеря 6 или 7-октавни клавиатури до 200 англ. паунда или малко отгоре. Има някаква марка CME, чиито големи клавиатури са доста по-скъпи. Толкова ли са по-добри от М-аудиото? Знам, че Роланд имаха някакви под марката Едирол, но така и не успях да ги намеря на сайта им. Гледам и едно Casio CDP-100 88, ама и то излиза доста над бюджета. Някой има ли представа дали има нещо за тая цена, което да е алтернатива на м-аудиото?

Гледам и едно от евтините ел. пиана на Ямана - Yamaha: NP-31 - 6 октави - 76 клавиша, с вградено усилвателче и колонки. Тя също е с полу-тежка ''Пиаджера'' клавиатура и маалко излиза от бюджета ( със 50-100-тина лв) и е 6 октави, но, ако е по-качествена бих я предпочел. А и по принцип би било много удобно да може от време на време да се свири на нея и на ефектите и без да се включваа компа. За тая Ямаха пише, че има МИДИ изход, това безпроблемно ли е като връзка с компа или М-аудиото е по-добре за връзка с компютър?

Ако някой има поглед и/или мнение по въпроса и се сеща за алтернативи, нека да сподели. Предварително благодаря! :)

Редактирано от kiko77
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Keystation 88es няма алтернатива за цената си ,,,,, доколкото ми е известно, де.

Според мен единствен недостатък са малкото контролери - но това се понася. Иначе клавиатурата е мн приятна, по мое скромно мнение,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.