panko Публикувано Април 17, 2012 Публикувано Април 17, 2012 Здравейте Интересува ме как да свържа най правилно пулта с мониторите, звуковата карта и обратно от картата към пулта? Ето и пулта http://www.thomann.d...nyx_1202_fx.htm простете за тъпия въпрос но човек се учи докато е жив. :-) Цитирай
pentecost Отговорено Април 18, 2012 Отговорено Април 18, 2012 Не е лошо да напишеш и марките и моделите на звуковата карта и на мониторите за да получиш детайлен отговор.Иначе схемата е проста:от изхода на звуковата карта чрез стерео връзка се подава сигнал към пулта в tape in или cd input.Ако мониторите са пасивни то от някой от стерео изходите на пулта се подава съответния стерео сигнал към степало и към него се връзват мониторите.Ако са активни се връзват директно към изходите на пулта.Не е сложно само трябва да се чете Успех Цитирай
misterj Отговорено Април 18, 2012 Отговорено Април 18, 2012 Предполагам, че по някое време ще записваш "живи" инструменти или глас през пулта. Затова аз бих направил следното: Изхода на картата в tape in, ако това позволява сигнала да се рутне така, че да не мютва сигнала през мейн изходите. Ако това е така, можеш да включиш изхода на звуковата карта към един стерео вход (или 2 моно). Към входа на картата бих взел сигнал от изхода на пулта от AUX. По този начин при запис на китара/вокал и т.н. можеш да контролираш нивото на сигнала за запис през AUX копчето ( и записваш само гласа), без това да пречи на другия сигнал. С две думи - 2 моно жака от AUX към входа на картата и един кабел от изхода на картата към 2 моно канала. Не пишеш каква ти е картата, затова не мога да ти кажа какви кабели да си купиш. Поздрави. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 18, 2012 Отговорено Април 18, 2012 (Редактирано) Нека да се научим да използваме думите правилно, за да се разбираме. Нека не пишем Студио , когато се отнася за пет устройства вързани на кръст... Това е малка система за домашен запис. Толкова. Когато става въпрос за истинско Студио, комутациите, свързването и цялостната концепция са различни. Това е което Baby Thomas предложи : (И го има в описанието на пулта; чудно защо не е прегледано?) Редактирано Април 18, 2012 от Parni_Valjak 1 Цитирай
panko Отговорено Април 18, 2012 Автор Отговорено Април 18, 2012 Благодаря ви. Четенето не ми е силна страна особено на анг. Цитирай
panko Отговорено Април 18, 2012 Автор Отговорено Април 18, 2012 M audio 1010LT е модела на картата. ако може да съм по точен. Цитирай
Recommended Posts