Jump to content
Българският форум за музиканти

Дилема за домашно студио


Huk40

Recommended Posts

Гледам темата и виждам едно претакане от пусто в празно....

Huk40,

Защо си мушнал думата Студио в заглавието? До тук не видях нищо студийно. Не видях концепция какво се стремиш да направиш. Не видях нищо друго освен някакво имагинерно желание за нещо, което не се знае какво е.

Единственото което се разбира е как с нищо да направим нещо като нищо. Т.е. първото са парите, парите и пак парите.

Хайде да ми отговори някой от участниците дали разбира значението на думата студио, на думите акустически запис, и до колко всичко дотук в темата е релевантно на Студио?

Хайде, една китара или друг електрически инструмент някак може да се запише без акустика, макар и калпаво. Ама стана въпрос за микрофони, а при тях акустиката е на първо място. На второ е предмикрофонното устройство и чак след това техническата част.

Къде е мониторната част, която при акустически запис е специфична и абсолютно задължителна? Или няма значение какво се излива в микрофона, доколко е вярно и качествено?

Къде е акустичната обработка, звукоизолацията? Или нищо няма значение, само да е евтино? Дори това, че заедно с вокалите ще има шумове, смущения и всякаква звукова мърсотия?

Дотук за мен е ясно само едно: Нищо свястно не може да стане по този начин.

А може би това е целта? Да се прави нещо, което не е свестно?

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, думата "студио" не е употребена на място. Както тук, така и в повечето други теми, става въпрос за някакво решение, позволяващо документирането на идеи и експерименти в домашни/полеви условия. Наистина, това няма много общо със звукозаписно студио. Не, че е абсолютно нежъзможно стая в апартамент да се превърне в студио, но тогава дискусията щеше да е за съвсем различни неща.

Апропо, в този раздел, подобни теми се пускат поне веднъж седмично. Цялата информация я има тук. С 10-15 минути четене, питащият щеше да намери всичката му необходима информация.

Редактирано от blr
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж какво, не съм те ангажирал нито да следиш темата,нито да отговаряш,а още повече да я анализираш.Толкова пари имам,това искам и за него питам.Аз си правя сметка мога ли да отделям или не,третирано ли ми е акустически помещението или не и т.н.Попринцип ParniValjak винаги съм ценял твоето мнение,защото ми е излъчвало рутина и професионализъм,но в крайна сметка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж какво, не съм те ангажирал нито да следиш темата,нито да отговаряш,а още повече да я анализираш...

 

Не мисля, че е особено благородно от твоя страна да се отнасяш така с хора, които се опитват да ти помогнат. Това, което Parni_Valjak и донякъде аз се опитахме да ти напишем е важно. Жалко, че не си го разбрал.

 

И понеже искаш съвет за марки/модели ето го моя:

Избери нещо, което след време (когато решиш да се захванеш сериозно с тези неща или пък се откажеш напълно) ще можеш да продадеш на сносна цена. С оглед на това, аз бих избягвал марките Behringer, Phonic, ART...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се отнасям никак.Трябваше да кръстя темата някак и я кръстих с първото изречение ,което ми дойде на ум , и което описваше въпроса ми.Знам ,че е смешно да наричам студио 1 микрофон и 1 саунд карта.Мисълта ми беше - искам нещо евтино,с което мога да запиша гласа си що годе като хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И получи възможно най-правилните отговори, а именно: И без това малките разлики в звученето на компонентите в този ценови клас ще бъдат маскирани от неподходящата акустика на помещението. В тзи ситуация, най-разумното решение е да вземеш нещо, което след време ще можеш да продадеш на поне 60% от цената, която си платил. Това наистина изчерпва въпроса. Ако се надяваш някой да ти посочи изделие за 150 лв, което ще достави качество за 1500, няма как да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че ако искаш да запишеш гласа си що годе като хората, ще ти трябва доста повече от един интерфейс и микрофон. На първо време едно акустично третиране на стаята. После идва ред на студийни монитори, след това още хардуеър и т.н. За съжаление дори за силно непрофесионално ниво, каквито са домашните демо записи, тези фактори са доста важни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.