LOE Публикувано Юни 18, 2006 Публикувано Юни 18, 2006 Какъв глас е този който започва от второто ми (6-та струна на китара) и има диапазор още 4 октави нагоре? По принцип почва някъде между бас и баритон но стига прекалено високо за да е баритон? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 Значи въпросният глас обхваща почти цялата голяма, малка, първа, втора, и първите три тона от трета октава. Това звучи наистина невероятно. . Я пак провери, и най добре дай да го чуем. Може да е някакъв талант. Иначе баритона започва от към ми-фа на голяма октава, обхваща цялата малка, и пее с изцяло гръден глас до ми на първа октава, след това има драматични(силни)тонове на главов регистър до около ла на първа октава. След това има около октава фалцет до към сол-ла от 2-ра октава. Баритона има много богат тембър, и може да извлече много различни тембри от гласа си. Също така той има известна острота, и силна атака(когато се търси). Значи станаха около 2 октави и 5 тона глас(гръден или главов), и октава фалцет(почти чист лек фалцет, почти като женски). общо около 3.5 октави общ диапазон, от които 2.5 глас. Тенора започва(нисък тенор) от около сол на голяма октава, и (по-висок тенор) от около си на голяма - до на малка октава. След това тенора има гръден глас до около ми-фа диез на първа октава, и драматични(но малко по-обли и леки от баритона) тонове до около ла(нисък тенор) - си-до(средновисок и висок тенор) от първа/втора октава. След това тенора има няколко тона фалцен, но той не е толкова лек, колкото при баритона, а изисква употреба на повече въздух. Тенора има около 2 октави и 1 тон(нисък тенор) или октава и 6-7 тона(висок тенор) глас(гръден и главов), и около 4-5 тона фалцет отгоре. общо около 2 октави и 6 тона(нисък тенор) или 2 октави и 3-4 тона(висок тенор). Както личи, тенора е доста "изрязан" от долната страна на диапазона, в сравнение с баритона, за сметка на 1-2-та си високи тона (си и до). Често е трудно да се направи разлика между баритон и нисък тенор, особено, когато не са школовани, понеже мястото на моста им е почти на едно и също място. Тенора не се различава много от баритона по диапазон, а по-скоро се различава по звучене. Тенора има по-меки и обли височини, докато баритона има остри, малко кресливи и много динамични височини. Ниският тенор е компромисен вариант между двете. Въпреки това, както се вижда, тенора също е нисък мъжки глас. По-високите мъжки гласове обикновено са тенор-алтино. Те са много меки, и приличат на женски.ю Баритон/нисък тенор(трудно е да се каже) е Брус Дикинсън/Наско от БТР/Джеймз Хетфийлд(баритон). Ниски тенори са Ерик Адамс, Дейв Ковърдейл, Роб Хауфорд. Високи тенори са Михаел Киски от Хелоуийн, Джеймс ла Бри от Дрийм Тиатър. Възможно е въпросният глас да е бас-баритон с развити височини. Аз съм някакъв такъв глас, диапазона ми в разпято състояние е от РЕ на голяма октава, но покривам в общи линии ниския тенор до около ЛА на първа октава(макар и да не звуча чак толкова обло във височините си), и имам фалцети до ЛА на втора октава. А този трябва да е изрод. Цитирай
LOE Отговорено Юни 19, 2006 Автор Отговорено Юни 19, 2006 Ами изрод е, но за съжаление никой не обърна внимание на темата която постнах преди време: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11738 Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 Може и да не е изрод. Техниката на пеене обуславя диапазона, така че при добра такава - нищо чудно. Цитирай
LOE Отговорено Юни 19, 2006 Автор Отговорено Юни 19, 2006 Аз имах предвид "изрод" в добрия смисъл на думата Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 Ясно де, аз пък имах предвид, че не е чак толкова уникално явление. Казвам това без да умаловажавам таланта на въпросния певец, напротив, даже с тон в гласа (колко кофти че не можете да усетие интонацията ми...), който казва "Браво!". Цитирай
strange fruit Отговорено Юли 8, 2006 Отговорено Юли 8, 2006 Поздравления-вие сте безумно надарен,явно сте Човекът Глас,намерете най -правилния начин да употребите това, което имате ,иначе нямя да имя значение "колко е голям"! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Ако може да уточните, все пак, на кого говорите, няма да е зле. Защото всички искаме да се чувстваме като човеци-глас (а в някои случаи и пилета), но вие говорите в единствено число... Колко дискриминиращо. А може би сте разбрали, че обсъждаме в трето лице човек, който не е между нас (но не в морталния смисъл) и поздравявате така него? Както и да е, поставения от вас въпрос (Голям диапазон? А как го ползваме?) е много интересен и е добре и полезно да бъде обсъден. Цитирай
LOE Отговорено Юли 9, 2006 Автор Отговорено Юли 9, 2006 Ако може да уточните, все пак, на кого говорите, няма да е зле. Защото всички искаме да се чувстваме като човеци-глас (а в някои случаи и пилета), но вие говорите в единствено число... Колко дискриминиращо. А може би сте разбрали, че обсъждаме в трето лице човек, който не е между нас (но не в морталния смисъл) и поздравявате така него? :wow: Защо няма човече което се превива от смях? Цитирай
strange fruit Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 Е,щтом хвалим някой-тогава евалата и от мен.Присъединявам се към мнението 4е това си е изрод,но кой е той-! да взема да го чуя,че ми събуди любопитството Цитирай
LOE Отговорено Юли 10, 2006 Автор Отговорено Юли 10, 2006 Виж третото мнение в темата - дал съм линк с музика. Цитирай
strange fruit Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 драматичен баритон,и явно няма нужда от мъдолар за високите ,знае6 ли какво е мъдолар-това е човекът в операта ,който помага на тенорите да взим ат високите тонове като ги хваща за... музиката ми хареса! Цитирай
Recommended Posts