plamensb Публикувано Април 6, 2012 Публикувано Април 6, 2012 Здравейте! Не съм напълно сигурен дали това е точното място, но много държа да споделя личните си впечатления от един от много добрите и талантливи съвременни китаристи на България. Предната вечер /05.04.2012/ имах удоволствието да присъствам на представянето на соловия албум на Иван Манолов - True Stories в един от клубовете във Варна! Смело мога да заявя, че в страната ни /и особено във Варна :)/ има много добри китаристи, но общо взето рядко може да попаднем и на талантливи музиканти, които мислят, свирят и записват музиката си на световно ниво!!! За мен лично беше наистина страхотно изживяване да слушам и гледам Иван на живо! След концерта му си купих и албума, който слушам и в момента на replay за трети път.... Доколкото знам дискът не се разпространява в БГ, но има някаква възможност да бъде закупен чрез познати. Препоръчвам на всички китарни маниаци да посетят www.ivanmanoloff.com или www.myspace.com/mrivanmanoloff , където има доста интересна информация за музиканта, както и някои от композициите в албума. Който прояви интерес да пише на Л.С., а аз поемам ангажимента да му съдействам да се сдобие с диска на преференциални БГ цени! Ще ми бъде любопитно и да обменим мнения и впечатления във форума по отношение на албума. Всеки е свободен да препоръча за слушане и други наши китаристи, които по една или друга причина не са така добре познати на родната ни публика! Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Април 6, 2012 Отговорено Април 6, 2012 (Редактирано) Много добър китарист - поздравления! Прави ми приятното впечатление, че свири с китара Tom Anderson Drop Top Classic - любима моя марка )) Иначе освен във Варна, и в Пловдив има доста китаристи, които свирят на световно ниво - разрови из форума и ще намериш Редактирано Април 6, 2012 от atanas_shishkov Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 6, 2012 Отговорено Април 6, 2012 Да, и аз присъствах на представянето и мога да кажа, че мина чудесно! Поздрави! Цитирай
rockfire Отговорено Април 7, 2012 Отговорено Април 7, 2012 Иван е член на форума, но рядко влиза тук.Познавам го отпреди да замине за чужбина да учи и после да преподава .В момента мисля ,че живее в Испания.Той използва техника на свирене с дясната ръка с перо и пръсти едновременно ,нещо което си признавам че ме затруднява доста!Когато се върне прави участия по клубовете в града и на други места.Миналата година представи албума си и в София /ако не се лъжа/. Вярно е ,че във Варна има и други китаристи на световно ниво-един от тях е Константин Джамбазов ,който свири с Нелко Коларов и също издава собствена музика.Гордан Калоянчев е друго име от Варна,той издаде диск в Испания преди години ,сега свири в няколко групи -Тото Трибют ,Мейдън Трибют и др. Като обобщим имаме и в други градове наши музиканти и в чужбина също ,които работят , свирят и допринасят за славата на българските музиканти по света ! Цитирай
Kalmar Отговорено Април 9, 2012 Отговорено Април 9, 2012 (Редактирано) Иван е китарист на световно ниво. Познаваме се отдавна с него. Да, ползва така наречената "хибридна" техника -комбинация от перо, фингър пикинг + легато фрази и дабълхенд. Освен Андерсън, ползва и Сър, Ибанес и Фендер китари. До колкото знам основния усилвател за албума му е Богнър Екстази. Много съжалявам, че не можах да присъствам на лайв-а... да не говорим, че не сме се виждали от маса време! Редактирано Април 9, 2012 от Kalmar Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Април 10, 2012 Отговорено Април 10, 2012 Иван определено знае с какви китари да свири Страхотна техника и стил, който много ми допада! Респект за всичко, което прави Цитирай
Recommended Posts