Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez S770 - кратко ревю и DI тракче


7thString

Recommended Posts

На мене много ми хареса интерпретацията на песента на Флойд. Хванал си настроението, евала!

А за качествения контрол, какво да кажеме...Тъй като имплементацията му коства време и струва пари - при днешните обеми на производство и продажба, в последните години си е почти направо, ако не отсъстващ, то сведен до минимум. И за съжаление, при маститите марки понякога това е не по-малко фрапиращо от при бюджетните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като почитател на марката Ibanez ще драсна и аз няколко реда:

 

S-серията е една от любимите ми, и притежавам 2 такива китари -японска 540S от 90-та година и корейска S470 от 2004-та. Споделям всички плюсове, споделени в първия пост, но с доста от минусите не съм съгласен.

 

1. Фурнира, който прави китарата много атрактивна, всъщност има чисто естетическа роля, и не заслужава 200 лв. разликата в цената спрямо S570, която си е същата китара, но без фурнира.

2. Абсолютно нормално е на чисто нова китара да се затегне целия наличен хардуер - отнема минути и спестява много разочарования и проблеми в бъдеще.

3. Ръчката е слабото място на ZR тремолото - чупи се холдъра на ръчката, и въпреки че проблема уж е отстранен от години, все пак правилното решение е ръчка + холдър на Шалер за Floyd Rose - пасва перфектно и работи перфектно.

4. Сетъп на чисто нов инструмент, независимо от класа, е повече от задължителен, заедно със смяната на струни. Пак спестява разочарования.

5. ZR системата работи много добре, но иска прецизна настройка и свикване с разликата в усилието при dive и pull up. За конкретното тремоло мисля е излишна, защото и без нея държи строй добре, а и убива "мъркането". Лично аз ползвам ZPS-a за да преминавам бързо от drop-D в нормален строй и обратното. Но от скъсана струна няма да те спаси, и това би трябвало да ти е известно преди да купиш китарата.

6. Адаптерите са shit и съответстват на ценовия клас на инструмента - за толкова пари, толкова. Все пак е среден клас китара, дори е надценена, при положение че разликата с 900-левовите S-ки е само в средния адаптер и финиша.

 

Сравняването на EDGE с ZR неуместно, като първорманс и качество на изработката EDGE е класи отгоре. Като цяло, поддържам мнението че е по-добре да се намери запазен екземпляр произведен миналия век, отколкото да се купуват нисък и среден клас китари, които предлагат качество, адекватно на цената им. Ако ще е нова, то само Prestige и Premium си струват парите, IMHO.

Редактирано от ventsi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото си помислих това, че са оставили гайките на ключовете по някаква причина разхлабени - това го видях когато смених струните и ключовете се разхлопаха. Но тогава трябва поне да пише в книжката, че трябва да разкостиш инструмента и да го стегнеш :) Мен лично ме изненада и досега не съм виждал китара да идва с разхлабени ключове. Говорим не нещо, което не е затегнато здраво, а "летящо" и шаващо свободно в дупката на хедстока. Не знам, може и да си прав - тук някой по-запознат може да се изкаже дали е нормално да пристигат така китарите.

 

За Престижите, честно казано тази покупка ме отказва да се замислям за 2 пъти повече пари - както горе се уточни, същите изненади са напълно възможни и тогава. За толкова пари бих се доверил на някои от познатите ни тук форумни майстори - хем ще знам, че парите отиват в български ръце, хем ще знам, че получавам инструмент, изработен от специалист, а не минат на конвеир от оризоберачи :) Това е мое мнение разбира се.

 

Пак казвам, за мен инструмента е супер и никъде не съм казал, че това са сериозни дефекти или китарата е боклук. Напротив, след като се изчистят тия нередности, знам, че ще ме накефи на макс. Но съгласи се с мен, че независимо от "класа" - понятие, измислено, за да залъгва невежи тийнове, 15 банкноти по 100лв не са нещо, за което искаш да получиш дефектна покупка, нали? И то от производител, който се води лидер в производството на музикални инструменти и трябва да ти е еталон и да те надъха още от най-евтината серия да мечтаеш да събираш всичките си пари за най-скъпата ;) Странно ми е, че хора като теб реагират така - дори в страните, в които заплатите са 10-тократно по-големи от нашите, ценят парите си повече?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбрах, дефектната покупка е сменена безпроблемно от вносителя, какво "дефектно" има в новата бройка? Разхлабени ключове и пот, опиращ в тялото? Ползвай гаранцията в такъв случай, ще отстранят проблемите за по-малко от 5 минути :). Не искам също да бъда разбирам погрешно, въпреки че наистина качеството се понижава всяка година, в случая не виждам повод за оплакване. Пак казвам, този модел е надценен, разгледай ценовата листа и спецификациите и ще намериш същото качество за доста по-малко пари. Което напълно обяснява дребните забележки, които намираш в китарата си. И точно защото ценя парите, купувам Престижи, и китари произведени миналия век.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В новата, слава богу, са само неща, които наистина се отстраняват за 5 минутки и затова ще я водя там. Схвана идеята ми. Иначе не се оплаквам хах :) Какво имаш предвид като каза, че в 770 и 570 има разлика в единичния? По спек дават, че и двете имат един и същи мидъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, сравнението беше S770 и S4XX, които имат осезаема разлика в цената, а се различават само по 1 калпав сингъл в повече + по-шарен финиш...Със здраве да си я ползваш, китарката е готина :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.