Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги,

Имам един А/Б суич който не работи много добре.Когато единия канал е активен,на другия(неактивния) има шум,също така не затваря напълно и пропуска някакви звуци.Ясно е че проблема е в ключа.Въпросът ми е къде мога да намеря такъв качествен ключ,а също така да мога да му сложа 2 диода,за да знам кога на кой канал работи?

Отговорено

С два изхода ти е предполагам ... т.е. такъв http://www.catalinbread.com/odds/uploaded_images/AB_DualLED-766409.gif

така като гледам входа към амп-а, който не ти е активния се дава на късо да не шуми ... виж дали при теб е така

Отговорено

Забравил съм да добавя,че този шум го има само когато дистъра е включен.Ако дистъра,който е свързан със суича е на байпас този шум го няма.

Отговорено

Направи една схема на свързването на отделните компоненти от системата, за да се разбере кое , къде и как е свързано. С гадаене няма да стане.

Отговорено

Няма да е изненада, ако "дистерът" с отворен вход шуми, особено ако гейнът е надясно. Ще трябва да потърсиш друга организация на чейна си.

Отговорено

Други ефекти освен дистъра не ползвам за сега.От дистъра направо влиза в кубето,обаче и в пулт да го включа пак го има този шум.Ефекта е лампов - Garland Bi-Metal син,ако има значение.Дистъра си има по принцип шум от лампите,но не е същия,както когато неактивния канал на суича е канал А (който отива към ефекта)

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1854/849405286171893876613322794521FuNcF0OEJ5eTN925aIv.JPG

Ето проста схема на това какк свързвам нещата.

Отговорено

Както се очакваше.

Да попитам , че не разбирам - защо изобщо се ползва А/Б ключ? На единия изход е вързан само Тунер, който не е необходимо да се комутира.

Май схемата не е вярна...

Както и да е - за да няма шум трябва да се превключва Изхода, а не Входа на ефекта.

За целта трябва да се направи модификация на А/Б ключа. Или изобщо да се премахне и да се модифицира усилвателя, ако рабира се няма FS контрол на входните канали... ако изобщо има повече от един канал.

Да попитам, че ме гложди от началото на темата - Има ли смисъл да коментираме, т.е. можеш ли да разбереш за какво става дума?

Мисля,че отговорът е ясен от досегашното развитие на темата, но все пак нека уточним, за да няма съмнения. Май ще трябва намеса на специалист.