thesamorai Публикувано Март 19, 2012 Публикувано Март 19, 2012 Здравейте колеги, Имам един А/Б суич който не работи много добре.Когато единия канал е активен,на другия(неактивния) има шум,също така не затваря напълно и пропуска някакви звуци.Ясно е че проблема е в ключа.Въпросът ми е къде мога да намеря такъв качествен ключ,а също така да мога да му сложа 2 диода,за да знам кога на кой канал работи? Цитирай
Slacoth Отговорено Март 20, 2012 Отговорено Март 20, 2012 Щом сменя каналите значи ключа си работи, търси проблема на друго място. Цитирай
trolla Отговорено Март 20, 2012 Отговорено Март 20, 2012 С два изхода ти е предполагам ... т.е. такъв http://www.catalinbread.com/odds/uploaded_images/AB_DualLED-766409.gif така като гледам входа към амп-а, който не ти е активния се дава на късо да не шуми ... виж дали при теб е така Цитирай
thesamorai Отговорено Март 20, 2012 Автор Отговорено Март 20, 2012 Забравил съм да добавя,че този шум го има само когато дистъра е включен.Ако дистъра,който е свързан със суича е на байпас този шум го няма. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 20, 2012 Отговорено Март 20, 2012 Направи една схема на свързването на отделните компоненти от системата, за да се разбере кое , къде и как е свързано. С гадаене няма да стане. Цитирай
L.K. Отговорено Март 20, 2012 Отговорено Март 20, 2012 Няма да е изненада, ако "дистерът" с отворен вход шуми, особено ако гейнът е надясно. Ще трябва да потърсиш друга организация на чейна си. Цитирай
thesamorai Отговорено Март 20, 2012 Автор Отговорено Март 20, 2012 Други ефекти освен дистъра не ползвам за сега.От дистъра направо влиза в кубето,обаче и в пулт да го включа пак го има този шум.Ефекта е лампов - Garland Bi-Metal син,ако има значение.Дистъра си има по принцип шум от лампите,но не е същия,както когато неактивния канал на суича е канал А (който отива към ефекта) http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1854/849405286171893876613322794521FuNcF0OEJ5eTN925aIv.JPG Ето проста схема на това какк свързвам нещата. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 20, 2012 Отговорено Март 20, 2012 Както се очакваше. Да попитам , че не разбирам - защо изобщо се ползва А/Б ключ? На единия изход е вързан само Тунер, който не е необходимо да се комутира. Май схемата не е вярна... Както и да е - за да няма шум трябва да се превключва Изхода, а не Входа на ефекта. За целта трябва да се направи модификация на А/Б ключа. Или изобщо да се премахне и да се модифицира усилвателя, ако рабира се няма FS контрол на входните канали... ако изобщо има повече от един канал. Да попитам, че ме гложди от началото на темата - Има ли смисъл да коментираме, т.е. можеш ли да разбереш за какво става дума? Мисля,че отговорът е ясен от досегашното развитие на темата, но все пак нека уточним, за да няма съмнения. Май ще трябва намеса на специалист. Цитирай
Recommended Posts