Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте, вчера се опитах да запиша бас, но се получи следният проблем. Пускам барабаните на басиста той свири с тях и аз записвам неговия трак. До тук нищо сложно. Но при миксирането да чуем какво се е получило забелязвам следния проблем. Баса свършва с около един такт след барабаните, ако е по-дълго парчето с малко повече. Тъй като все пак виждам как вървят траковете, а и чувам басиста, какво свири знам, че той започва и свършва заедно с барабаните. Това се получи на всички песни. Записах ги с Wavelab 5 и барабаните и баса са записани в wav 24 бита 96000 Hz. Барабаните звучаха от компютъра докато записвах баса пак на същия компютър. Та предложения, мнения, аз идея нямам защо се разминават така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Семплираща честота е най-вероятния поблем .Виж си настройките в preference н а колко ти е настроен playback и record.А и 48 khz са достатъчни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Playback и record са настроени на 16 бита 44.1 khz като на промяна подлежат само битовете. Пробвах да конвертирам двата файла в 16, 44.1, но разминаването си седи. Мога да презапиша баса, но хич не ми се иска да записвам наново барабани. Държа да отбележа, че цялото нещо се извършва със вградената саунд карта на лаптопа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тези вградени карти (както и повечето евтини саундбластъри всъщност) трябва да се записва на 48 килохерца инак ще има избързвания (проблеми с конверторите).Така че конвертираш барабаните на 48 килохерца и записваш отново баса, така няма да имаш избързвания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако при запис samples per buffer е нагласен на 4096 вместо на минимум 256 , колкото и да конвертираш , нищо няма да се получи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето така изглеждаха настройките http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2901/36414839110349765901332230420TFiYdBmp4qQRh5D0Grkc.PNG когато за записвах и барабаните и баса. Когато запазвах файловете ги запазвах в 24 бита 96khz. Какво трябва да променя тук че да се конвертират барабаните така че да мога да ги миксирам с 16 бит 44.1 семпъл на бас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес конвертирах единия от файловете със записаните барабани в MP3 пуснах го през winamp и свирих по него китарата нарочно записах китарата в wav 16/44.1 и MP3 128 kps при опит за микс и на Wavelab и Audition 3.0 си стои същото разтегляне на китарния трак, каквото има и при микс на wav във формат 24bit / 96KHz .

Предложения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът беше решен. В multitrak-a на Audition пуснах директен запис и странно, но факт всичко е ок. Файловете, които се експортват след това са на 32 бита 96 KHz по някаква причина не ми дава да променя честотата. Явно евтина саунд карта + wavlab не е добра комбинация, за това което исках да направя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.