Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Бихте ли изказали мнение относно записа по това откъсче от песен. Нашия вокал го смесва на компа си, няма опит в тази работа. На мен лично не ми харесва, усещам разминавания, не ми харесват нивата на инструментите и вокалите, но аз пък съм абсолютно некомпетентен в записите. Дайте някакви насоки, като хора отстрани. Това е само едно откъсче, но така или иначе мненията може да бъдат полезни за цялата песен (която си е записана, но не смесвана, мастерирана и т.н.)

http://soundcloud.com/milenseason/m-r-a-k-illusion-demo-promo

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето ми харесва. Защо не съберете някой лев и да дадете траковете на някой, който се занимава с миксиране да ви го миксира? Има много потенциал, а сега е толкова....свито.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лева липсва, трябва да се спасяваме сами а познанията ни са съвсем повърхостни. Искаме да опитаме да стане поне нещо, като демо. Всяка критика, дори върху този едно минутен запис би била полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Как може да се оправи това "свито"убито звучене, някакви ефекти нещо?

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарите(или китарата , щото чувам само една) са силни, според мен трябва да се пръснат малко вляво и дясно (даже може и на 100% и няма да се пречкат с вокалите, както е сега). Може и да се дублират(не да се копират , а да се свирят още веднъж) за плътност. Баса ако може да му докарате по отчетлива атака , според мен ще е супер . И Към това ако се пооправи касата , защото няма почти никакво присъствие според мен липса на ниски честоти (може би зле записана или с неподходящ микрофон), но софтуерно може да се направи нещо предполагам. Като цяло бих посъветвал да го направите по пространствен записа(ползвайте панорамите). Сега ми се струва че всичко е в средата и става мазаница.

 

Като цяло - китарния звук на мен лично ми харесва за стила. Барабаните и баса ако може да се "напомпат " да има тяга подобаваща на китарата .

 

Бих препоръчал , след като оправите панорамите и баланса, да си поиграете с Izotope Ozon , която за демо може да свърши чудна работа.

 

Нямам претенции да съм разбирач.. изказвам лично мнение и се надявам да е от полза :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето е силно, както и групата - сработени, с як вокал и идея какво правят. Мечта за всеки продуцент:) А защо не пуснете траковете от записа и не направите конкурс за микс тук, във форума? I'm in!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В БГ такова животно май нема, освен за чалгата (имам предвид продуцентите). Както и да е ние все още имаме младежки ентусиазъм и ще се опитваме да правим някакви записи. Благодаря Велине! :) Благодаря Агоп! :) Иначе наистина записвах две еднакви ритъм китари с цел уплътняване, не знам в този запис дали са насложени. Освен това свирих включен едновременно в един огромен Randall RG100 и Marshall VS8080. Силата на звука беше достойна за озвучаване на всеки варненски клуб. Барабаните в слушалките надути до дупка ги чувах, като тихи цъкания, губещи се на моменти. Грешка - да се използват толкова мощни кубета за записи, но с това разполагахме. А аз исках да съчетая мощните баси на Рандал-а и приятните характерни среди на Маршал-а ама нещо май не се получи. Милен надявам се да извлече нещо полезно от мненията, той се мъчи със записите. Лошото е, че песните са към 30. Като сме ги правили не сме се сещали, че всичкото това нещо трябва и да се записва :)

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакъв съвет относно вокалите? На мен лично ми стоят малко изкуствено (при изпълнение на живо не е така), не изглеждат като едно цяло с песента а все едно...да речем може да се оприличи с караоке. Сигурно има някакви задължителни техники и при тях. Извинявам се за предполагам тъпите въпроси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложението! Не знаех, че съществува такава опция. Ще го обсъдим. Първо трябва да натрупаме записан материал разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен парчето ми харесва като музикална идея,вокалите са се спрвили също добре а и като тембър типични за стила.

По микса има работа според мен,основно като баланси,на отделните инструменти,както и панорами на основната дист китара,така ще се отвори повече пространство за вокала,ако остане така,вокала малко по-напред/като сила/

При касата/kick/повече плътност ,евентуално с екуилайзер и леко напред,Баса традиционално трудно се докарва хем да е ясен в същото време пълнещ и ненатрапващ се,Ако ви се занимава да опитате и друг вариант пробвайте с малко по бъзо темпо.Успех!.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.