Jump to content
Българският форум за музиканти

мнения за кларинет UEBEL


Recommended Posts

Колеги здравейте! Кажете мнения за кларинети Юбел и Клементс Мейнел и двата полу-бьом?

Имам възможност да избирам между Клементс Мейнел и Юбел. И двата инструмента са в добро състояние. Юбела, като че ли по меко му работи механиката, звукоизвличането е по- лесно, а от там и тона по-добър. На Клементс-а обаче грифа му е със 6 очила и на лявото кутре е с четири клапи ..... Юбел-а е Germany, а Клементс-а е DDR. Кажете мнения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези 2 кларинета са в един клас, като изборът ти е въпрос на лично предпочитание. Малко ме учудва, че си попаднал на Клеменс Майнел-а, който е полубьом. Аз бих избрал Клеменс-а, поради дублажа на Ла/Ми бемола в лявата ръка.

 

Няма да е лошо, ако кажеш и за какви суми става въпрос, защото имам човек, който продава Клеменс в много добро техническо състояние, който е пълен бьом.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо те учудва, че съм попаднал на Клеменс? Ти междувременно на кво духаш? Дай цена за тоз пълния бьом! А за Ямахите кво ти е мнението

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

uebel значи "лош" на немски, тъй че не знам.. ;) успех

 

Батка, благодаря ти! Наведе ме на една идея с лошия ти немски. Надянам се като музикант да си по-добър отколкото като немскоговорящ ;) . Юбел на немски означава не лош, а ЗЪЛ!!!! Като това е произношението, а се пише Ubel /"U" е с две точици отгоре/, а не Uebel. Та във връзка с беглите ти познания по немски реших да се поразровя в малко немски сайтове и открих истината. Юбел до 1970 година произвеждат кларинети, покриващи немските изисквания за професионални инструменти, като до 1970 година всичките им инструменти се произвеждат в западна Германия. От 1971 година производството се изнася и в разни манифактурки и по источната част на Германия, като инструментите от този период са вече със значително по- ниско качество. Аз имам А и В кларинет, като А кларинета е чисто нов, а В кларинета е вече в перфектно състояние. Инструментите са производство 1970 година и са Germany, а не DDR производство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно в тоя сайт сте от "големците", които като хиени се нахвърляте на мърша, когато напиша нещо или някоя тема; немският ми е прекрасен и се опитах да се пошегувам с момчето, но очевидно тук не попадам на подходящите хора- е, не е болка за умиране; а целта ми тук е изпълнена - намерих човек, който да ми помогне да намеря това, което търся ( по-възрастен разбира се); така че au revoir:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм се нахвърлял никому колега.....Просто доуточних превода и се опитах и аз да се пошегувам с немския ти :)... явно неуспешно .....не съм искал да те обидя, а ако се е получило това - sorry :godbless:

Бих се радвал, ако и други колеги , имащи впечатления от марката кларинети Uebel ги споделят тук! Аз се забавлявам от близо месец с таз свирка и счинам, че е инструмент, заслужаващ почит :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Една от най-големите ми грешки в живота беше че си продадах Юбел-а(пълен бьом)производство 65-та година.Мисля че това е достатъчно красноречив отговор на въпроса ти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.