RRASTIL Публикувано Март 8, 2012 Публикувано Март 8, 2012 Колеги здравейте! Кажете мнения за кларинети Юбел и Клементс Мейнел и двата полу-бьом? Имам възможност да избирам между Клементс Мейнел и Юбел. И двата инструмента са в добро състояние. Юбела, като че ли по меко му работи механиката, звукоизвличането е по- лесно, а от там и тона по-добър. На Клементс-а обаче грифа му е със 6 очила и на лявото кутре е с четири клапи ..... Юбел-а е Germany, а Клементс-а е DDR. Кажете мнения Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 9, 2012 Отговорено Март 9, 2012 Тези 2 кларинета са в един клас, като изборът ти е въпрос на лично предпочитание. Малко ме учудва, че си попаднал на Клеменс Майнел-а, който е полубьом. Аз бих избрал Клеменс-а, поради дублажа на Ла/Ми бемола в лявата ръка. Няма да е лошо, ако кажеш и за какви суми става въпрос, защото имам човек, който продава Клеменс в много добро техническо състояние, който е пълен бьом. Цитирай
RRASTIL Отговорено Март 9, 2012 Автор Отговорено Март 9, 2012 Защо те учудва, че съм попаднал на Клеменс? Ти междувременно на кво духаш? Дай цена за тоз пълния бьом! А за Ямахите кво ти е мнението Цитирай
stan_dd Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 uebel значи "лош" на немски, тъй че не знам.. успех Цитирай
RRASTIL Отговорено Март 12, 2012 Автор Отговорено Март 12, 2012 uebel значи "лош" на немски, тъй че не знам.. успех Батка, благодаря ти! Наведе ме на една идея с лошия ти немски. Надянам се като музикант да си по-добър отколкото като немскоговорящ . Юбел на немски означава не лош, а ЗЪЛ!!!! Като това е произношението, а се пише Ubel /"U" е с две точици отгоре/, а не Uebel. Та във връзка с беглите ти познания по немски реших да се поразровя в малко немски сайтове и открих истината. Юбел до 1970 година произвеждат кларинети, покриващи немските изисквания за професионални инструменти, като до 1970 година всичките им инструменти се произвеждат в западна Германия. От 1971 година производството се изнася и в разни манифактурки и по источната част на Германия, като инструментите от този период са вече със значително по- ниско качество. Аз имам А и В кларинет, като А кларинета е чисто нов, а В кларинета е вече в перфектно състояние. Инструментите са производство 1970 година и са Germany, а не DDR производство. Цитирай
stan_dd Отговорено Март 15, 2012 Отговорено Март 15, 2012 явно в тоя сайт сте от "големците", които като хиени се нахвърляте на мърша, когато напиша нещо или някоя тема; немският ми е прекрасен и се опитах да се пошегувам с момчето, но очевидно тук не попадам на подходящите хора- е, не е болка за умиране; а целта ми тук е изпълнена - намерих човек, който да ми помогне да намеря това, което търся ( по-възрастен разбира се); така че au revoir:) Цитирай
RRASTIL Отговорено Март 15, 2012 Автор Отговорено Март 15, 2012 Не съм се нахвърлял никому колега.....Просто доуточних превода и се опитах и аз да се пошегувам с немския ти ... явно неуспешно .....не съм искал да те обидя, а ако се е получило това - sorry Бих се радвал, ако и други колеги , имащи впечатления от марката кларинети Uebel ги споделят тук! Аз се забавлявам от близо месец с таз свирка и счинам, че е инструмент, заслужаващ почит Цитирай
yansun74 Отговорено Август 30, 2013 Отговорено Август 30, 2013 Една от най-големите ми грешки в живота беше че си продадах Юбел-а(пълен бьом)производство 65-та година.Мисля че това е достатъчно красноречив отговор на въпроса ти! Цитирай
Recommended Posts