Jump to content
Българският форум за музиканти

Rock Up!: Малко кавъри Live


prodanoff

Recommended Posts

Дайте малко мнение как звучим и над какво трябва да поработим :))

 

Avenged Sevenfold - Afterlife: http://youtu.be/AOZd_3Aq16I

Kelly Clarkson - Walk Away: http://youtu.be/we2wegGlSBA

Avenged Sevenfold - So Far Away: http://youtu.be/uuDMB-6-MCM

Jessie J - Price Tag: http://youtu.be/crJboMk4604

 

Чакам коментари :))

 

 

Поздрави, :cheers2:

Румен Проданов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кефите ме. :thumbs_up: Хубаво се е получило, само една забележка имам - вокалът като няма къде да се включи в песен, да не започва да вика където му падне ( визирам Kelly Clarkson - Walk Away & Jessie J - Price Tag) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кефите ме. :thumbs_up: Хубаво се е получило, само една забележка имам - вокалът като няма къде да се включи в песен, да не започва да вика където му падне ( визирам Kelly Clarkson - Walk Away & Jessie J - Price Tag) ;)

 

Подкрепям за вокала :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушайки още Afterlife имам някои забележки. Първата е звука - с времето се убедих, че всичко си има някакъв оптимален звук, не мисля че вие го постигате. Звучите малко сухо, а на частта след втория припев китарите са прекалено бързи. Няма лошо да се забърза тази част, но сте прекалили - става малко като Slayer. След това солото е забързано и в бавната си част, но иначе е сравнително добре, вокала трябва да потренира крещенето, или просто да не го използва - просто се получава фалшиво викане върху иначе великолепното соло на Гейтс.

 

След това So Far Away - вокала прекалява с вибратото, после на припева е далеч по-добре. Харесва ми отчетливия бас, както и включването на дистъра във втория припев - бих посъветвал китариста да пробва с октави, ще звучи по-плътно. Може би и унисон-бенд. Последвалото соло - т.е. първото в песента, е много, много зле като се има предвид колко просто е всъщност. И аз понякога се затруднявам с изпълнението му, въпреки простотата, но при китариста ще трябва много работа, просто не звучи толкова добре. Последвалото "Тишина!" е епично. :D Второто соло е далеч, далеч по-добре, края на песента ми харесва, както и леката промяна във вокалната линия на "Sooo farrrr awaaaaay".

 

Walk away звучи доста добре, вокалистката е по-добра от вокалиста, което е съвсем нормално, понеже на нашата възраст момичетата звучат много по-постоянно. Отзад готин аранжимент на китарите, не се сещам дали ги имаше в оригинала, въпреки че харесвам Кели. Крещенето в началото на припева не е толкова лоша идея, но изпълнението не е толкова добро. Може би ако намерите някой интервал, за да не звучи просто като някой нахлул фен на сцената. :D

 

В Price Tag отново не е на място крещенето, а има много места, където мъжкия вокал може да влезе за подсилване и да звучи на място. Чуйте нещо на Lacuna Coil, където също са мъж и жена вокалистите и се припокриват много добре.

 

В крайна сметка изкарах само лошото, но има и много добри страни - барабаниста е железен отзад, басиста е отчетлив и залепва добре към него, китарите също, като изключим някои забързани/забавени места на солата + солото на SFA (първото), върху което имате доста работа, всичко друго ми хареса, рифовете са много здрави и точни. Така че изкарах само критиката за да се водите по нея (а и това си е само мнение), но има и не по-малко положителни неща. Вокала също ще трябва да поработи доста и да помисли къде в песните, където не пее трябва да влезе. Момичето също бихте могли да я ползвате добре върху SFA например. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав репертоар, готини сте, много се изкефих на басистката! :)

И двата вокала са добри, но за мен лично мъжкият вокал е по-открояващ се и интересен, чисто певчески погледнато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.