Jump to content
Българският форум за музиканти

Програмисти, помагайте - софтуер с отворен формат ?


X_eNeMy

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

От известно време търся софтуер за композиция на музика, способен да представя ноти (ако ще и в piano roll), който обаче има формат, който лесно може да бъде декодиран за да може да се редактира (макар и програмно). Трябва ми защото имам идеята да напиша софтуер, който генерира композиции и не искам (по възможност) да правя и компонентите за възпроизвеждане и така нататък. Искам примерно моята програма да генерира gp5 (guitar pro примерно) файлове, които ще се плейнат. С ГП няма да стане, макар и да няма криптиране на формата, защото няма документация.

 

Знам, че въпроса ми е много специфичен за това благодаря предварително на всеки отзовал се.

 

Позрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли не разбирам грешно въпроса или става въпрос за отворен формат, например... МИДИ? Дори има нещо ново, което не съм разцъквал, но е като МИДИ, но под формата на XML

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами миди никога не съм отварял бинарно или с текстов редактор и не знам какво има вътре. А ако може да е нещо текстово (тип XML), което после да се възпроизведе от музикален софтуер ще е чук.

 

ЕДИТ: Опа, да не става въпрос за MusicXML ? Гитар прото има такова нещо - XML в който са описани пистите и нотите за всяка писта. Нещо такова ми трябва, но се надявах да може да се плейне от програма с хубави семпли. Т.е. примерно FL Studio файл или софтуер с подобна функционалност.

Редактирано от X_eNeMy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анджак. Но МИДИ е сравнително прост формат, и няма проблем да генерираш и такива файлове.http://www.fileformat.info/format/midi/corion.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз ли не мога да схвана или става въпрос просто за експортиране на МИДИ от Гитар Про и после импортиране в ФЛстудио...и там вече каквото ти потрябва - редакция(макар че не виждам какво има да редактираш в пиано рола (освен динамика примерно)), сикуенсери,плъгини, ефекти и т.н...

Или аз не разбирам въпроса ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не много по темата , но да не пускам нова , искам да попетам тук :music336: .... Много ми е интересно с кои програми/езици ги правят весететата и ми е мерак да пробвам да направа нещо и ми е чудно , дали трудно стават ... или просто тряа да имаш някви готови плъгини , и просто ги слатгаш/настройваш и тн ... :greenball:

Някой който е правил весетета , ше сподели ли как става номера :greenball: .. или да пусне някой видео тутуриал .. или конкретни имена на видео/текстови курсове .. :greenball:

Някой правили ли е весетета и ше сподели ли ... И с някои от продуктите на майкрософт вюжълс , може ли да се првят весетета ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С каквито ти е удобно езици.

Ето SDK:

http://www.steinberg.../developer.html

 

Ако си спомням правилно, оригиналното SDK беше C++ базирано (или поне до някоя версия).

 

Проблемът не е в езика за програмиране обаче, а в поназнайването на аудио алгоритми, което си е доста математика и физика.

Писането е проста работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за инфото ... Поразтършувах из нета малко и попаднах на интерсни места и чак ся видях , че в форума на KVR , има специален раздел по темата . :greenball:

Но в ютюб , като че ли е бедно на тутуриали , или поне аз не ги откривам .. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.