X_eNeMy Публикувано Март 2, 2012 Публикувано Март 2, 2012 Здравейте колеги, От известно време търся софтуер за композиция на музика, способен да представя ноти (ако ще и в piano roll), който обаче има формат, който лесно може да бъде декодиран за да може да се редактира (макар и програмно). Трябва ми защото имам идеята да напиша софтуер, който генерира композиции и не искам (по възможност) да правя и компонентите за възпроизвеждане и така нататък. Искам примерно моята програма да генерира gp5 (guitar pro примерно) файлове, които ще се плейнат. С ГП няма да стане, макар и да няма криптиране на формата, защото няма документация. Знам, че въпроса ми е много специфичен за това благодаря предварително на всеки отзовал се. Позрави Цитирай
7thString Отговорено Март 2, 2012 Отговорено Март 2, 2012 Аз ли не разбирам грешно въпроса или става въпрос за отворен формат, например... МИДИ? Дори има нещо ново, което не съм разцъквал, но е като МИДИ, но под формата на XML Цитирай
X_eNeMy Отговорено Март 2, 2012 Автор Отговорено Март 2, 2012 (Редактирано) Ами миди никога не съм отварял бинарно или с текстов редактор и не знам какво има вътре. А ако може да е нещо текстово (тип XML), което после да се възпроизведе от музикален софтуер ще е чук. ЕДИТ: Опа, да не става въпрос за MusicXML ? Гитар прото има такова нещо - XML в който са описани пистите и нотите за всяка писта. Нещо такова ми трябва, но се надявах да може да се плейне от програма с хубави семпли. Т.е. примерно FL Studio файл или софтуер с подобна функционалност. Редактирано Март 2, 2012 от X_eNeMy Цитирай
7thString Отговорено Март 2, 2012 Отговорено Март 2, 2012 Анджак. Но МИДИ е сравнително прост формат, и няма проблем да генерираш и такива файлове.http://www.fileformat.info/format/midi/corion.htm Цитирай
vaxo Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Аз ли не мога да схвана или става въпрос просто за експортиране на МИДИ от Гитар Про и после импортиране в ФЛстудио...и там вече каквото ти потрябва - редакция(макар че не виждам какво има да редактираш в пиано рола (освен динамика примерно)), сикуенсери,плъгини, ефекти и т.н... Или аз не разбирам въпроса ? Цитирай
GMUNKZ Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Не много по темата , но да не пускам нова , искам да попетам тук .... Много ми е интересно с кои програми/езици ги правят весететата и ми е мерак да пробвам да направа нещо и ми е чудно , дали трудно стават ... или просто тряа да имаш някви готови плъгини , и просто ги слатгаш/настройваш и тн ... Някой който е правил весетета , ше сподели ли как става номера .. или да пусне някой видео тутуриал .. или конкретни имена на видео/текстови курсове .. Някой правили ли е весетета и ше сподели ли ... И с някои от продуктите на майкрософт вюжълс , може ли да се првят весетета ? Цитирай
synchu Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 С каквито ти е удобно езици. Ето SDK: http://www.steinberg.../developer.html Ако си спомням правилно, оригиналното SDK беше C++ базирано (или поне до някоя версия). Проблемът не е в езика за програмиране обаче, а в поназнайването на аудио алгоритми, което си е доста математика и физика. Писането е проста работа. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Март 21, 2012 Отговорено Март 21, 2012 Мерси за инфото ... Поразтършувах из нета малко и попаднах на интерсни места и чак ся видях , че в форума на KVR , има специален раздел по темата . Но в ютюб , като че ли е бедно на тутуриали , или поне аз не ги откривам .. Цитирай
Recommended Posts