Hristev Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Здравейте, наскоро взех една акустична китара "Кремона" с метални струни. Всичко беше наред докато не реших да сменя струните... Първият път когато сложих струните и ги настроих китарата изобщо нямаше приятно звучене.. помислих си че е заради струните, но вторият път отново същото с друга марка струни. От какво може да бъде този проблем. От сега казвам, съм нов в занаята и нямам много добри познания. П.С. Сигурен съм, че китарата ми е за метални струни. Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 (Редактирано) А след три дни, започва ли да звучи добре? Редактирано Февруари 27, 2012 от SviStyle Цитирай
Hristev Отговорено Февруари 27, 2012 Автор Отговорено Февруари 27, 2012 Там е проблемът, че стояха около 1 месец по този начин... Цитирай
rockfire Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 Тоз младеж на снимката се бръсне значи е от 15 до 20 годишен! Ако си ти на тази снимка -сега земи снимай и китарата и я запиши как "не звучи приятно " да можем и да чуем все пак -видео най-добре, може и от телефон!Айде чакаме! 1 Цитирай
Hristev Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 Тоз младеж на снимката се бръсне значи е от 15 до 20 годишен! Ако си ти на тази снимка -сега земи снимай и китарата и я запиши как "не звучи приятно " да можем и да чуем все пак -видео най-добре, може и от телефон!Айде чакаме! Това е звукозаписът, който записах, Мисля, че от него се чува какво имам предвид. http://dox.bg/files/dw?a=eaa11f90d9 Цитирай
rockfire Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 Tова е перфектен звук за кремонска китара .но защо махна снимката...нямаме табла да я окачваме някъде! Цитирай
Hristev Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 Tова е перфектен звук за кремонска китара .но защо махна снимката...нямаме табла да я окачваме някъде! Ами струва ми се че тази е по добра . Нещо по звука можеш ли да микажеш. Сигурен съм, че може 3 пъти по - добро звучене от това, защото преди да сменя струните положението беше доста по - добро Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 (Редактирано) ^ Аз лично, от този запис, освен че китарата е безобразно фалшива, друг кой знае какъв проблем не чувам. Ти си убеден, че с предните ( старите) струни звучеше много по-добре, така ли? Новия комплект струни същия размер ли са? ( дебелина) Редактирано Февруари 28, 2012 от shtur4o Цитирай
Hristev Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 Да убеден съм. Китарата съм я настройвал на AP Guitar Tuner. И не мисля, има проблем с този софтуер защото и други китари съм настройвал и са били супер. Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 Не ми отговори за струните.... Казвам го, защото може да си сложил по-лек комплект и от там да идва разликата. Аз лично харесвам кухарки с по-дебели струни. ПП: Щом тунера казва че е вярна, млъквам. Цитирай
Hristev Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 (Редактирано) Не ми отговори за струните.... Казвам го, защото може да си сложил по-лек комплект и от там да идва разликата. Аз лично харесвам кухарки с по-дебели струни. ПП: Щом тунера казва че е вярна, млъквам. Струните са Yamaha 10-тки. Мисля, че старите бяха и те 10-тки. Редактирано Февруари 28, 2012 от Hristev Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 (Редактирано) Мхм.... разбирам. Единствено мога да те посъветвам при следващата смяна да смениш марката. При положение, че нищо не е пипано по китарата, явно проблема ( ако има такъв) е в струните. Ако под " лошо звучене" имаш предвид по-плоско, май и аз имам такива спомени от струните на Ямаха... Аз бих заложил на Д'Адарио и примерно един размер по-дебели ако ще се чувстваш комфортно с тях естествено. Дано се оправят нещата. Редактирано Февруари 28, 2012 от shtur4o Цитирай
7thString Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 Ае фен, да не си сложил струни за електричка на тази дъскъ?? Цитирай
Hristev Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 shtur4o Мерси за съвета. Ще се въползвам. 7thString Струните са си за акустична китара 100% Цитирай
rockfire Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 (Редактирано) Вярно е , че е порастроена китарата но звука си е звук като от кремона - не виждам трагедия тук! Аз лично за начинаещи бих казал да се купуват 9ки -малко по-мека става китарата и по -малко болят пръстите след екшъна! Звученето за момента ти е по-малък проблем ,научи си акордите и обръщенията им и се научи да ги сменяш смело и уверено-после ще дойде и звук и други неща... ------------------------------ Младежи ,не го карайте да сменя по 100 пъти струните ,той е още в началото! Ако нямаш учител по-добре си намери дори и за 10 урока да е! Всеки ден ще възникват въпроси и този е най-лесния,с който си губиш времето! Редактирано Февруари 28, 2012 от rockfire Цитирай
Recommended Posts