Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, наскоро взех една акустична китара "Кремона" с метални струни. Всичко беше наред докато не реших да сменя струните... Първият път когато сложих струните и ги настроих китарата изобщо нямаше приятно звучене.. помислих си че е заради струните, но вторият път отново същото с друга марка струни. От какво може да бъде този проблем. От сега казвам, съм нов в занаята и нямам много добри познания.

П.С. Сигурен съм, че китарата ми е за метални струни.

Отговорено

Тоз младеж на снимката се бръсне значи е от 15 до 20 годишен! :greenball:

Ако си ти на тази снимка -сега земи снимай и китарата и я запиши как "не звучи приятно " да можем и да чуем все пак -видео най-добре, може и от телефон!Айде чакаме! :punk_guitar:

Отговорено

Тоз младеж на снимката се бръсне значи е от 15 до 20 годишен! :greenball:

Ако си ти на тази снимка -сега земи снимай и китарата и я запиши как "не звучи приятно " да можем и да чуем все пак -видео най-добре, може и от телефон!Айде чакаме! :punk_guitar:

Това е звукозаписът, който записах, Мисля, че от него се чува какво имам предвид.

http://dox.bg/files/dw?a=eaa11f90d9

Отговорено

Tова е перфектен звук за кремонска китара :bravo: .но защо махна снимката...нямаме табла да я окачваме някъде! :hooray:

Ами струва ми се че тази е по добра :D.

Нещо по звука можеш ли да микажеш. Сигурен съм, че може 3 пъти по - добро звучене от това, защото преди да сменя струните положението беше доста по - добро

Отговорено (Редактирано)

^ Аз лично, от този запис, освен че китарата е безобразно фалшива, друг кой знае какъв проблем не чувам.

Ти си убеден, че с предните ( старите) струни звучеше много по-добре, така ли?

Новия комплект струни същия размер ли са? ( дебелина)

Редактирано от shtur4o
Отговорено

Да убеден съм. Китарата съм я настройвал на AP Guitar Tuner. И не мисля, има проблем с този софтуер защото и други китари съм настройвал и са били супер.

Отговорено

Не ми отговори за струните....

Казвам го, защото може да си сложил по-лек комплект и от там да идва разликата.

Аз лично харесвам кухарки с по-дебели струни.

ПП: Щом тунера казва че е вярна, млъквам. ;)

Отговорено (Редактирано)

Не ми отговори за струните....

Казвам го, защото може да си сложил по-лек комплект и от там да идва разликата.

Аз лично харесвам кухарки с по-дебели струни.

ПП: Щом тунера казва че е вярна, млъквам. ;)

Струните са Yamaha 10-тки. Мисля, че старите бяха и те 10-тки.

Редактирано от Hristev
Отговорено (Редактирано)

Мхм.... разбирам.

Единствено мога да те посъветвам при следващата смяна да смениш марката. При положение, че нищо не е пипано по китарата, явно проблема ( ако има такъв) е в струните.

Ако под " лошо звучене" имаш предвид по-плоско, май и аз имам такива спомени от струните на Ямаха...

Аз бих заложил на Д'Адарио и примерно един размер по-дебели ако ще се чувстваш комфортно с тях естествено.

Дано се оправят нещата.

Редактирано от shtur4o
Отговорено (Редактирано)

Вярно е , че е порастроена китарата но звука си е звук като от кремона - не виждам трагедия тук!

Аз лично за начинаещи бих казал да се купуват 9ки -малко по-мека става китарата и по -малко болят пръстите след екшъна!

Звученето за момента ти е по-малък проблем ,научи си акордите и обръщенията им и се научи да ги сменяш смело и уверено-после ще дойде и звук и други неща... :coolp:

------------------------------

Младежи ,не го карайте да сменя по 100 пъти струните ,той е още в началото!

Ако нямаш учител по-добре си намери дори и за 10 урока да е!

Всеки ден ще възникват въпроси и този е най-лесния,с който си губиш времето!

Редактирано от rockfire