7thString Публикувано Февруари 26, 2012 Share Публикувано Февруари 26, 2012 Значи, "проблемът" е такъв - реших малко да разширя музикалната ориентация и си взех една МИДИ клавиатура. Като цяло не ми е голям проблем да си "прехвърлям" китарната музика на нея - в смисъл все тая дали прагчета или клавиши. НО, болшинството от уроците в интернет наблягат на това що е това скали, акорди, теоретични дивотии, които така или иначе вече са ми що годе ясни. Интересуват ме самите пръстовки и "техники", например с кои пръсти да свириш дадена скала така, че да не ти се кръстосват и "спъват", както и как да хващаш акорди, така, че в прогресията да ти е лесно да ги сменяш. Общо взето чисто "механичната" част на свиренето ми е проблем, а не мога да намеря такива упражнения. Също ако някой даде акъл за развиване на скорост, ще съм благодарен В момента, поради китарната ми болест лявата ми ръка е по-развита от дясната откъм пръсти Мисля, че е излишно да уточнявам, но все пак, който има намерение да споменава думите "солфеж" и "учител" мое си ходи от темата Достатъчно имам материал на раменете за да разбирам четейки и гледайки "по тиливизура" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Февруари 26, 2012 Share Отговорено Февруари 26, 2012 Аз съм учил навремето по това, разбира се не в онлайн вариант, а класически, с книжната школа - това се смяташе едно време за де факто стандартът при развиване на техника. Готино е, че някой се е хванал и е направил цял сайт по школата "The Virtuoso Pianist" на Ханон: http://www.hanon-online.com/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 26, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 26, 2012 Тенкю Добре, че има и аудио за тези, дето петолинието им е непознато понятие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Февруари 26, 2012 Share Отговорено Февруари 26, 2012 Гледам обаче, че има само първа част. Ако научиш петолинието, може да свалиш следващите части безплатно и легално от тук: http://imslp.org/wiki/The_Virtuoso_Pianist_(Hanon,_Charles-Louis) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts