Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся си уроци за пръстовки


7thString

Recommended Posts

Значи, "проблемът" е такъв - реших малко да разширя музикалната ориентация :D и си взех една МИДИ клавиатура. Като цяло не ми е голям проблем да си "прехвърлям" китарната музика на нея - в смисъл все тая дали прагчета или клавиши. НО, болшинството от уроците в интернет наблягат на това що е това скали, акорди, теоретични дивотии, които така или иначе вече са ми що годе ясни. Интересуват ме самите пръстовки и "техники", например с кои пръсти да свириш дадена скала така, че да не ти се кръстосват и "спъват", както и как да хващаш акорди, така, че в прогресията да ти е лесно да ги сменяш. Общо взето чисто "механичната" част на свиренето ми е проблем, а не мога да намеря такива упражнения. Също ако някой даде акъл за развиване на скорост, ще съм благодарен :) В момента, поради китарната ми болест лявата ми ръка е по-развита от дясната откъм пръсти :D

 

Мисля, че е излишно да уточнявам, но все пак, който има намерение да споменава думите "солфеж" и "учител" мое си ходи от темата :) Достатъчно имам материал на раменете за да разбирам четейки и гледайки "по тиливизура"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм учил навремето по това, разбира се не в онлайн вариант, а класически, с книжната школа - това се смяташе едно време за де факто стандартът при развиване на техника. Готино е, че някой се е хванал и е направил цял сайт по школата "The Virtuoso Pianist" на Ханон:

 

http://www.hanon-online.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам обаче, че има само първа част. Ако научиш петолинието, може да свалиш следващите части безплатно и легално от тук:

http://imslp.org/wiki/The_Virtuoso_Pianist_(Hanon,_Charles-Louis)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.