Black Bird Отговорено Юни 16, 2006 Автор Отговорено Юни 16, 2006 (Редактирано) Искам да поясня на всички ,че идеята ми в тази тема е да се покаже възможноста да се свири и записва само с безплатни ефекти и софтуер. И ,че има начин да са постигне сносен звук! Затова давам звукови примери и презети. Димитър п.п ще се радвам ако се включите в развитието на идеята ми! Редактирано Юни 16, 2006 от Nalbantov Цитирай
synchu Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Much appreciated А иначе ние верно с тюб амп действаме... Я верно дай връзката с дилея - аз имах един WarpDelay или нешо от сорта - сигур е този май? Но ще е полезен за всички предполагам, че аз го нямам на тоз комп... Но е страхотен дилей даже и без ефектите! Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 16, 2006 Автор Отговорено Юни 16, 2006 http://www.gvst.co.uk/dlgvst/GRevDly.zip след него или преди него се слага един фрии пич шифтер довечера ще направя патч Цитирай
LOE Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Аз още не съм ги слагал тия неща Нещо ме мързи да инсталирам. Но не мога да проумея защо на безплатните плъгини не им направят някакъв дизайн - на тоя за хай гейн ампа например, много по лесно е да нарисуваш един амп да му сложиш потенциометри за параметрите отколкото да направиш самия алгоритъм. Тъпа работа, какво като е безплатно, това не значи че трябва задължително да е грозно. Тоя рипър е същата работа - връща ме в годините на студената война, хубаво се са постарали пичовете да ги направят тия неща, но кво толкова ще им стане да отделят 1 час да го направят да изглежда добре... като дизайнер не мога да не изразя възмущението си. Цитирай
PlamenM Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Искам да поясня на всички ,че идеята ми в тази тема е да се покажевъзможноста да се свири и записва само с безплатни ефекти и софтуер. И ,че има начин да са постигне сносен звук! Затова давам звукови примери и презети. Димитър п.п ще се радвам ако се включите в развитието на идеята ми! Извинявам се за оффтопика...но това което чувам ме убеждава че след 7-8 години избора на дист и изобщо на саунд ще е софтуерен...и че голямата част дори и от лайф сетъпите ще са от добра китара , лампров преамп и софтуер...и то не че това което чувам като от софтуерните модели ми харесва чак толкова много като звук...ами не, малко неща ми харесват и то предимно Налбантов гайн саунд...( което пак показва, че трябва да знаеш и да да разбираш за да докараш саунд - противно на мнението че компютърър сам свири...). Но съм убеден че е въпрос на време да се появят устройства обединяващо надежден хадуер и моделиращ софтуер, които да бъдат толкова добри, че 95% от музикантите ( музикантите , а не слушателите) няма да могат да правят разлика между тях и реалните физически устройства...( е не всеки е Ерик Джонсън който при сляп тест разпознава покритието на жака на китарата)...а същевременно ще имат много по големи възможности.Logic Pro виж тук....На хората, които са пуристи и консервативни по отношение на саунда , само да си кажа , че аз съм мноого консервативен в тази насока и за мен саунда на гибсън л5, Абе Вехтер ( китара на Маклафлин) акустична и фендърът на SRV - както и амп сетъпите - са неща ненадминати...но засега...както е през 40те години е било въпрос на възмущение да се електрифицират акустични инструменти...така и сега има електрически цигулки, процесори за тромпет и саксофон, а познавам и един музикант които свири на миди маримба с духов ( уинд) контролер...лудница И изобщо във всеки звук било то моделиран или не, има "очарование" ) и в ръцете и главата на музиканта е да го приложи в музиката си , без да робува на клишета ( ами то това се свири с такъв амп или такава китара..) Поздравления към Налбантов за прогресивното музициране и търсенето на звук ....туй е нещо полезно за всички ни... ( а сега отивам да си купя саунд за лаптопа...)... Цитирай
LOE Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Има нова версия на рипъра, за която пише че най-после (се надявали) че е отстранен проблема с прекъсване на звука при скролване... Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 16, 2006 Автор Отговорено Юни 16, 2006 Поздравления Пламене! С удоволствие прочетох мнението ти Сега ще ъпдейтна Рипъра и в моя акаунт Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 16, 2006 Автор Отговорено Юни 16, 2006 Поздравления Пламене!С удоволствие прочетох мнението ти Сега ще ъпдейтна Рипъра и в моя акаунт Може да си свалите новия Рипър вече има мултиченъл съпорт :idea: http://nalbantov.muzikant.org/ Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 17, 2006 Автор Отговорено Юни 17, 2006 http://nalbantov.muzikant.org/LUXONIX_LFX1310_1_1_5_win.exe ето един чудесен мултиефект процесор Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 22, 2006 Автор Отговорено Юни 22, 2006 (Редактирано) Нов Рипър Надявам се да не ви се струва по сложен от софтуера който ползвате в момента http://nalbantov.muzikant.org/ Редактирано Юни 22, 2006 от Nalbantov Цитирай
f1_sound Отговорено Юни 22, 2006 Отговорено Юни 22, 2006 А аз Налбантов да попитам как точно да използвам импулсите, само с рипъра ли мога да ги използвам как се зареждат и така малко подробности мерси Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 22, 2006 Автор Отговорено Юни 22, 2006 (Редактирано) А аз Налбантов да попитам как точно да Използвам импулсите,само с рипъра ли мога да ги използвам как се зареждат и така малко подробности мерси значи импулсите може да ги зареджаш с вст-плъгинс като: Voxengo Pristine Space, SIR, Convolver и сега рипър има импулс лоудър "РеаВерБ" с тях можеш да зареждаш импусли на зали/концертни и други/ на реални хардуерни реверби и други...дори има импулси на кабинетите на Лайн6 ХТ също на микрофони и на стари аналогови магнетофони. Във връзка с ревербите ползвам изцяло реверби на ИР основа от 1 година. Спрях да ползвам ВСТ Реверби ...някак си винаги нещо им липсва. Редактирано Юни 22, 2006 от Nalbantov Цитирай
Guest Отговорено Юни 22, 2006 Отговорено Юни 22, 2006 Абе, това с импулсите е много яко, бая експериментиране падна ))) Ама има ли някакъв начин да се намали латенцията, че нещо малко кофти се свири тъй.. Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 22, 2006 Автор Отговорено Юни 22, 2006 Абе, това с импулсите е много яко, бая експериментиране падна )))Ама има ли някакъв начин да се намали латенцията, че нещо малко кофти се свири тъй.. ReaVerb или Воксенго ПристинСпейс Цитирай
Recommended Posts