alexthegreat Публикувано Юни 5, 2006 Публикувано Юни 5, 2006 Приятели, от известно време се мъча да смеся що годе културно китари и оркестрални напъни :violin: (че и хор даже). Целта ми е да постигна нещо в стил Тherion или подобни ...сещате се. Винаги става ужасно: едното замазва другото или с две думи - не мога да отлича отделните инструменти един от друг. Та ще ми са полезни съвети или четмо по въпроса и ви моля за помощ. Как да направя така, че отделните инструменти да звучат отчетливо и ясно; как да ползвам разните ревъби и хоръси та да придам "обем" на микса? Марси за споделения опит Цитирай
f1_sound Отговорено Юни 7, 2006 Отговорено Юни 7, 2006 Това колега е много тънка и финна работа, едва ли тука някой има много опит с това Но определено ти трябват хубави колони първо за да чуеш кво наистина става Цитирай
alexthegreat Отговорено Юни 7, 2006 Автор Отговорено Юни 7, 2006 (Редактирано) Ми мерси все пак. Продължавам с опитите...след 10 години може и да излезе нещо Редактирано Юни 7, 2006 от alexthegreat Цитирай
LOE Отговорено Юни 7, 2006 Отговорено Юни 7, 2006 Не се оливай с гейна на китарите, и се стреми към по натурален звук. Мега напомпан кривоч не върви с оркестрация. Търси мястото на всеки инструмент в спектъра, да се чува но не и да доминира, внимавай много с честотите под 500 Хз, режи вместо да усилваш... Слушай Adagio - From My Sleep... To Someone Else Цитирай
synchu Отговорено Юни 7, 2006 Отговорено Юни 7, 2006 Т'ва хем е вярно хем не е. Dimmu Borgir - Perfection or Vanity е добър пример, за масивни китари с много драйв. Всичко е въпрос на оркестрация. За съжаление не се учи за един ден и малко трудно става само на проба/грешка. Потърси литература по въпроса. Тук http://www.petethomas.co.uk/composition.html има няколко нелоши трика и "въведения" по въпросите на оркестрацията. Книгата на Алан Белкин също дава добри хинтове. Alan Belkin книгата Artistic Orchestration и е свободна за сваляне. Цитирай
LOE Отговорено Юни 7, 2006 Отговорено Юни 7, 2006 Е, то това е въпрос на вкус, мен бургията ми звучи все едно си пуснал едновременно 3 различни песни и съвсем откровенно не ми харесва. Цитирай
synchu Отговорено Юни 7, 2006 Отговорено Юни 7, 2006 По принцип може, но точно това произведение е доста добре направено. За резня аз се занимавах повече навремето като че ли. Ей отдолу един пример от много много отдавна (фрутилуупс имаше само един едишън тогава ), в който са използвани само дифолт семплите на фрути (щото немаше други) и неква резня. Качеството е безобразно, но на тапи за 20 кинта с квито почнах тогава толкоз. Пример Иде да рече, че важното е творчество да става...като Лондонската филхармония трудно се докарва без Лондонската филхармония... Цитирай
Recommended Posts