Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, искам да питам, дали някой от вас, който свири на хармоника, може да сподели с мен лесни мелодии, които се свирят на централната скала - дупки 4-7 най-вече- например като О Сузана и тн. Нямам предвид нещо сложно, колкото да се свири за кеф повече; ако имате партитура още по-добре:)„„Може да ме потърсите тук или във Фейсбук. Хубав уикенд на всички!

Отговорено

Намерих разни "писания" на този сайт- http://www.harptabs.com/song.php?ID=926, но без да се знаят нотите, а и мелодиите, прилича на морзовата азбука:) Пък и не знам как се определят нивата - beginner, intermediate и други. Ето аз споделих с вас какво съм намерил, да видим вие какво знаете. Успешна седмица и свирене.

Отговорено

Най просто да кажем:

-1 значи вдишаш в 1ва дупка и така нататък

1 значи духаш в 1ва дупка и т.н.

За песни като О сузана и тем подобни кънтри американски ти трябва според мен Тремоло хармоника. Тя е по-трудна за свирене, особеното при нея е, че има 2 реда и вади доста по-различен звук, като обхваща повече октави от малката блус хармоника.

Аз лично предпочитам блус хармониката, като свиря само БЛУС. Просто е неадекватно да се свирят разни рок песни, писани за китара...

Отговорено

зависи, някои песни добре се докарват- например pink floyd , да кажем. верно е, че е малко трудно, но когато има няколко draw ноти една след друга - примерно 5 и 6 една след друга- тогава се иска според мен майсторство; но пък аз още съм в началото и карам по Barker учебника и каквото намеря друго в нета.

Отговорено

а иначе разните там химни на страни и ала бала предполагам, че могат да се свирят на хармоника?