ironlion Публикувано Юни 3, 2006 Публикувано Юни 3, 2006 Здравейте, случайно попаднах в този прекрасен форум и много съжалявам , че не го знаех от по-рано. Имам едно въпросче към вас - свиря на електрическа китара, закупена от мен още като малък, мисля, че е българска, но марка не пише съществува следния проблем - разстоянието между грифа и струните ми е прекалено голямо, аз свалих грифа чрез болтовете и подложих малко хартия за да се опитам да коригирам този проблем и успях до някаква степен, но трябва още!!! - искам да ви попитам /видях че има едно т.н. желязо вътре в грифа от горната част откъм шииката на китарата - вътре в грифа - какво е неговото предназначение и върти ли се по някакъв начин за да се коригира разположението на грифа по някакъв начин и за какво служи изобсто това т.н. от мен желязо/??? Благодаря ви предварително!!! Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Тва желязо се използва за изправяне на грифът, а не за вдигане или сваляне!! Незнам какво ти е магаренцето, обикновено от там се наглася височината на струните. Цитирай
ironlion Отговорено Юни 3, 2006 Автор Отговорено Юни 3, 2006 Ами - да за нагласянето на височината на струните - в момента съм ги нагласил възможно най - ниско иначе ако ги сваля още се получава опиране на струната в съседните прагчета на места и извличане на нечист звук - явно проблемът е в грифа - а не може ли чрез това желязо не да се изправи,а да се изкриви малко повече тъй че да може да се намали разстоянието и да няма това жужене в съседните прагове? Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 а да ползваме търсачката случайно? http://forum.muzikant.org/index.php?act=Se...%F3%ED%E8%F2%E5 http://forum.muzikant.org/index.php?act=Se...FA%F1+%F0%EE%E4 Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Ами - да за нагласянето на височината на струните - в момента съм ги нагласил възможно най - ниско иначе ако ги сваля още се получава опиране на струната в съседните прагчета на места и извличане на нечист звук - явно проблемът е в грифа - а не може ли чрез това желязо не да се изправи,а да се изкриви малко повече тъй че да може да се намали разстоянието и да няма това жужене в съседните прагове? no comment ... Цитирай
Recommended Posts