Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам въпрос ... как се запазват права над музика в случея искам да запазя права над моя музика има ли в бг институция която се занимава с това?

Отговорено

министерство на Културата ( по правилно на Халтурата)

Музик аутор

ама разгледай с търсачката пасали са се няколко теми по въпроса

• 2 weeks later...
Отговорено

разгледах търсачката ,но нещо не успях да намеря старите теми. Някой има ли нещо против да ми се повтори още веднъж подробно, че утре имам ходене до София и искам да свърша за един ден всичко. Ще ви бъда много благодарен :)

Отговорено

Темата е постната точно над твоята и се нарича "Закон за авторското право". Влез вътре и го прочети.

Накратко процедурата е следната - отиваш в "Мюзикаутор", седалището на КОЙТО СЕ НАМИРА НА УЛИЦА "АЛАБИН" /КАПС ЛОК/ в един безистен срещу кино "Москва". Най-добре позвъни на 144 и вземи телефона им - те ще ти обяснят къде точно се намират. Регистрацията струва сума от порядъка на 50 лв. - не съм сигурен точно колко. И са длъжни да ти обяснят какво получаваш срещу тези пари.

Успех!

Влад

п.п.

и не се измъквай с търсачката, защото поста ми с линк към закона наистина е точно над твоя и темата не е никак стара!

В.

Отговорено
Това с правата е пълен ташак!И е ненужно при този муз. бизнес в BG!!!!!!!!!!Поне аз така мисля.

Що ве!?

Може да направи Хит и да спечели 1000лв за годината от Авторските си Права :):lol:

Пък и не се знае - може да стане чудо - в БГ институциите да проработят някой ден :)

Отговорено

Абе първо подаваш молба да те приемат в сдружението, някъде трийсет лева е целият масраф, пък трябва да те приемат, пък после описваш какво даваш, ноти или запис е желателно, не задълже, абе дерзай.

• 5 months later...
Отговорено

;) не е само това

всъщност това е единия начин

зависи какво точно искаш да запазиш като авторско право

- можеш да запазиш името на бандата си

- можеш да запазиш текстовете на песните си

- можеш да запазиш и музиката си

- в зависимост на какъв носител е музиката ти има няколко решения за авторското и право

- също така зависи от това дали текстовете или музиката са написани и композирани съответно от един човек или от няколко - колко от тях ще притежават авторско право над тях и тн

не си си задал конкретно въпроса всъщност

най-важното е да кажеш на какъв носител е музиката ти в момента, в който искаш да и запазиш правата

там където са те пратили /в Музик аутор/ ако е на Guitar Pro ... няма как да ти я запазят, нали? :P - за това питай конкретно!

успех!

• 3 weeks later...
Отговорено

МОже да Пробвате тук

http://creativecommons.org/worldwide/bg/

онлайн защита на правата :metalist:

регваш се и си лепиш банерче на сайта.... секси .

Подобрро и удобно от бюрократичните барикади които трябват да се изкатерят...мисля

Отговорено

Музикаутора няма нищо общо с авторските права, или има, но не ги защитава. В къщи имам закона, точно от музикаутор ми годадоха. Доколкото разбрах в БГ в момента, в който е създадено едно произведения, то автоматично придобива авторски права. Спомням си в старата тема имаше няколко отговори, в случай, че искаш да си защитиш продукта. Не помня кой беше дал идеята, но определено говорих с адвокати и те казаха, че в момента наистина това са най- добрите варианти. Единич начин е да си направиш диск и да го завериш при нотариус. Другия да си пратиш на самия себе си препоръчана пратка с диска и да не отваряш плика докато не ти се наложи. :)

P.S. Проблеми с търсачката наистина има. Не обвинявайте човека. Аз от всички опити да открия определена тема, само 10 % се увенчават с успех. ;)